Annonse

Ny lov innført: Her får ikke barna gå på skolen hvis de ikke tar vaksine – Foreldre kan få store bøter!

Av

Når vi får vaksiner aktiviseres immunapparatet uten at vi blir syke. Slik kan noen av de farlige smittsomme sykdommene forebygges på en enkel og effektiv måte.

Kroppens immunapparat bidrar til å beskytte oss mot infeksjoner. Når vi utsettes for smitte setter immunapparatet i gang en rekke reaksjoner for å nøytralisere smittestoffene og begrense skadevirkningene.
Gjennomgått infeksjonssykdom gir ofte livslang beskyttelse (immunitet) slik at man ikke får den samme sykdommen flere ganger. Dette er fordi immunapparatet «husker» smittestoffet.

Når vi vaksinerer utnyttes immun apparatets «hukommelse». Ved vaksinasjon tilføres kroppen en svekket bakterie eller virus, deler av slike, eller noe som likner dem. Da aktiviseres immunapparatet uten at vi blir syke ifølge Folkehelseinstituttet.

Bilde: Kilde

Alle barn født i Norge får tilbud om vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Hensikten med vaksinasjon er å oppnå immunitet uten å måtte gjennomgå sykdommen først​
Vaksinasjon foregår på helsestasjonen og i skolehelsetjenesten.

I Italia har de nå innført tvangsvaksinasjon av alle skolebarn mellom 6 og 16 år ifølge Aftonbladet.
Det har vært debatter om vaksinasjon etter at en gutt på 8 år måtte være hjemme fra skolen på grunn av kreft. Han har gjennomgått flere leukemi behandlinger så immunsystemet hans er svekket. Han kan ikke risikere helsen ved å gå på skolen for det er flere barn som ikke er vaksinert.


Pixabay

Nå innføres det en ny lov om vaksinasjoner, er du ikke vaksinert kan du ikke gå på skolen. Alle må vaksineres mot det som er anbefalt ellers så risikerer foreldrene bøter opp mot kr. 5.000,-. Vaksinasjonene skal dokumenteres i et vaksinasjonshefte som eleven må ha med på skolen.

Hva syns du om at de har innført en slik lov? Skriv gjerne dine egen mening i kommentarfeltet!

LES OGSÅ: 17 år gammel jente krasjer i skolebuss og dør: Politiet finner noe i hånda hennes knuser hjertet!


Forsidebilder: Kilde og Kilde2

Relaterte artikler