15 C
Oslo
onsdag, juni 7, 2023
HjemNyheterKjendisNRK-profilen Marianne Rustad Carlsen kjemper mot uhelbredelig kreft: «Det er som å...

NRK-profilen Marianne Rustad Carlsen kjemper mot uhelbredelig kreft: «Det er som å være i krig uten våpen»!

- Annonse -

NRKs Dagsrevy-reporter Marianne Rustad Carlsen (62) overlevde alvorlig corona smitte, men nå kjemper hun mot brystkreft av den hissige sorten uten medisiner hun sårt ønsker seg.
«Det er som å være i en krig uten våpen, hvor du ser folk falle fra én etter én», sier Marianne Rustad ifølge TV2.

Starten av rosa sløyfe måneden – mor Randi tok med meg i bilen og kjørte bort til Bekkelagskaia – liten spasertur ❤️

Publisert av Marianne Rustad Carlsen Lørdag 2. oktober 2021

Sommeren 2021 fikk Marianne diagnosen aggressiv trippel-negativ brystkreft, som er en undergruppe av brystkreft som forekommer hos rundt 15 prosent av pasientene.
Trippel-negativ brystkreft har en tendens til å spre seg oftere enn den vanligste typen brystkreft.

- Annonse -

«Jeg har det bra, men jeg har vært gjennom stråling mot metastasene i bekken/rygg og håper det tar dem. Kreften har spredd seg til bekkenet, og det er litt tungt. Innimellom har jeg mye smerter, spesielt om natten når jeg ligger ned», forteller Marianne Carlsen ifølge Se og Hør.

Dagen i dag: Grov sjø fra Stavern til Kragerø, trange sund, avslapping i Vennebukta og middag i Kragerø.

Publisert av Bjørn-Ivar Carlsen Torsdag 8. juli 2021

Så lenge sykdommen hadde spredt seg, er det nå viktigere enn noen gang å finne effektive behandlinger for å bekjempe denne aggressive sykdommen.
Imidlertid finnes det medisiner som kan forbedre livskvaliteten og forlenge livet til disse kvinnene. Men i et nytt intervju med TV 2 forteller hun at medisinen hun så sårt ønsker seg, ikke er godkjent i Norge.

Medisinen Trodelvy, ble godkjent for salg og bruk i Europa for over 500 dager siden, men Norge har sagt nei to ganger til å innføre denne medisinen i denne perioden.

Siri og jeg backstage MGP – vi er spente på hvem som vinner – og vi skal ha nachspiel på nrk.no etter at vinneren er kåret❤️

Publisert av Marianne Rustad Carlsen Lørdag 20. februar 2021

- Annonse -

«Avslaget på Trodelvy slo meg helt ut – for jeg har hatt den medisinen som en redning. Og kontakten min med de amerikanske kvinnene har gjort meg optimistisk.
Jeg frykter spredning for jeg vet denne krefttypen er veldig aggressiv, men prøver å gjøre det beste ut av livet,» forteller Marianne Rustad Carlsen svært oppgitt.


Noe som er svært frustrerende, spesielt fordi medisinen mest sannsynlig kan gi henne mange flere leveår, en tid hun kan bruke sammen med døtrene og ektemannen.
Dette er en utfordring for kvinner som kjemper mot brystkreft, og som ønsker å forlenge livet og få mer tid sammen med familie og venner. Det er viktig å fortsette å arbeide for å få tilgang til denne livsviktige medisinen i Norge!

La oss sende henne mange varme styrkeklemmer og hjerter. 

LES OGSÅ: Kronprinsesse Mette-Marits åpenhjertige erkjennelse: «Vi gleder oss..»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -