Annonse

Nå tar en mamma til ordet: slutt å skyld på lærerne, oppdra ditt eget barn!

Av

Etter et foreldremøte på skolen ble Maria Celin så irritert og flau at hun valgte å skrive en artikkel der hun går sterkt ut og kritiserer dagens foreldre!

På dette møte hadde man ikke bare tatt opp de gamle vanlige punktene, som trygghet, skolemat osv., men de tok opp et sårbart tema, som at lærere har blitt sykemeldt på grunn av trusler fra foreldre!

I Maria sin artikkel som Expressen senere publiserte, starter hun med spørsmålet:


«Hvilke foreldre mobber og truer en lærer til en sykemelding?»

Jeg har alltid vært utrolig takknemlig for barnas skole. At vi har et skolesystem som gjør at være barn får kunnskap, mat og trygghet hver dag. At det finnes mennesker der som tar ansvar for mine barns velbefinnende, sikkerhet og nysgjerrighet. Som klemmer, lytter, lærer og bryr seg.

Visst har det finnes tider med vikarer som ikke har utdanning og underbemanning, men barna har klart seg gjennom det. Vi har aldri kjent utrygghet og fremfor alt, aldri sinne!


Jeg kan bare koke ned dette til at vi har det for bra. Det er den eneste grunnen til at noen kan skjelle ut en lærer til sykemelding. Vi er så inn i hampen bortskjemte at vi ikke ser det fantastiske vi har, at noen virkelig har mage til å kjefte og enda verre, blir forbannet.

Men, oppfostre våre egne barn det kan vi ikke. Man sier fra på skolen at det bråkete under undervisningen. At barna ikke hører, ikke kommer tidsnok, er frekke mot lærere.

Jeg skal fortelle en ting. Skolen skal lære barna geografi, matematikk, kjemi og språk. DU som forelder skal lære barnet sympati, oppførsel og orden, respekt for andre mennesker, takknemlighet og klokka.

DU som forelder må investere kraft, ork, tid og en masse visdom for å skape et menneske som kan oppføre seg i et møblert rom. DU som forelder har satt et menneske til verden og bærer ansvaret for å skap en medborger som kan fungere i samfunnet.

Bilde: Kilde

Om du har det minste tvil om at du kan fullføre denne livslange forpliktelsen, så skaff ikke barn!

Det finne en enorm redsel fra de voksnes side for å si fra til sine og andres barn. Som at man er redd for at barnet skal bli lei seg og såret. Eller er det ren latskap? At man ikke orker å ta fighten? I tilfelle så leder det kun til barn som ikke får lære seg grenser. Og barn som ikke lærer seg grenser, søker etter dem, blant annet på skolen. Foreldrene har da lagt ansvaret over til læreren som forsøker å utøve sitt arbeid samtidig som læreren skal lære barna det grunnleggende human oppførselen, et arbeid som er foreldrenes største og viktigste oppgave!

Skolen er kremen, en luksus, noe fantastisk som vi skal være takknemlig for å ha, ikke noe man kaster dritt på og fremfor alt, man mobber ikke mennesker som hver dag går til jobben for påse at DITT barn blir klokere og får bedre forutsetninger for et bra liv.

Vi blir hele tiden matet med alarmerende nyheter om skoler som er i forfall og forandringen kan begynne, og det må begynne hos oss foreldre. Jeg oppfordrer til et opprør der voksne faktisk tar sitt voksne ansvar og investerer bestemt, tid og engasjement i det viktigste vi har, våre barn!»

Hva syns du om denne saken? Del gjerne videre med din mening!

LES OGSÅ: Se hva brudgommen gjorde minutter etter dette bildet ble tatt! Rørende!

Relaterte artikler