12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemDyrNå advarer ekspertene om veggedyr i sommer – slik kan du beskytte...

Nå advarer ekspertene om veggedyr i sommer – slik kan du beskytte deg!

- Annonse -

Sommeren er her, og sammen med varmt vær og ferier kommer det også en ubehagelig advarsel fra eksperter: bølgen av veggedyr kan øke betydelig denne sesongen.
Disse små parasittene, som lever av blodet til mennesker og dyr, kan forårsake store problemer og skade på hjemmet ditt på kort tid. Her er noen viktige tips for å beskytte deg selv og hjemmet ditt mot veggedyr.

Veggedyr trives på alle destinasjoner verden over, ikke minst i storbyer. Så når du kommer hjem etter ferien er det stor risiko for at du har fått med deg noen veggedyr i kofferten. De formerer seg også raskt og kan være svært vanskelige å bli kvitt.

Bilde: Snl
- Annonse -

Veggedyr har en forkjærlighet for å gjemme seg om dagen i steder som senger, nattbord, veggsprekker, og bak listverk og tapet. De legger eggene sine på mørke og skjulte områder. Når natten faller på, kommer veggedyrene ut av gjemmestedene sine og er ivrige etter å suge blod fra sovende mennesker.

Bilde: Youtube skjermdump

«Første gang du blir bitt kan det ta 1-2 uker før du får en reaksjon og for noen oppstår ikke reaksjonen i det hele tatt. Mine beste tips er å stille ut kofferten på balkongen eller i en bod utenfor og å vaske eller tørke klærne på minst 55°C når du kommer hjem, så dør veggedyrene før de rekker å formere seg og spre seg til din hjem», forteller forsikringsekspert Håkan Franzén ifølge Hemnyt.

Bittene fra veggedyr kan forårsake kløe, og en vanlig reaksjon er rødhet som vanligvis forsvinner relativt raskt. Noen mennesker kan oppleve en mild allergisk reaksjon. Selv om bittene kan være ubehagelige, er det ingen kjente tilfeller der veggedyr sprer sykdommer.
Dette er ekspertenes tips:

Bilde: Wikimedia
- Annonse -

– Når du ankommer hotellrommet, sett kofferten på badet og bruke en lommelykt til å inspisere området under sengen. Hvis du oppdager spor etter veggedyr, bør du umiddelbart be om å få bytte rom.

– Hold klærne dine samlet og unngå å spre dem rundt på rommet. Det kan være en god praksis å pakke klærne i plastposer, da veggedyr ikke trenger gjennom plasten.
– Hvis du har mistanke om at hotellrommet har veggedyr, bør du unngå å pakke ut klærne på soverommet når du kommer hjem.

– Vask og tørk klærne umiddelbart på en temperatur på minst 55 grader Celsius. Hvis det er klær som ikke kan vaskes, kan du legge dem i fryseren i tre dager for å drepe eventuelle veggedyr.

Husk at hvis du oppdager tegn på veggedyr i hjemmet, er det viktig å handle raskt. Kontakt en skadedyrbekjempelsesekspert for å få profesjonell hjelp og veiledning om behandlingsmetoder som kan eliminere veggedyrene effektivt.


Ved å være proaktiv og følge disse tipsene, kan du nyte sommeren uten å bekymre deg for veggedyr og sikre at hjemmet ditt forblir trygt og komfortabelt for deg og dine kjære. Ta vare på hjemmet ditt og ha en god sommer, fri for veggedyr!

LES OGSÅ: Kona hører merkelige lyder fra garasjen – hun får sjokk når hun ser hva mannen har gjort!

Del videre slik at flere får med seg disse gode tipsene.

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -