Annonse

Mormor la alltid en strømpebukse med sagflis ved ytterdøren – Resultatet vil overraske deg!

Av

Lurer du på hvordan du kan bli kvitt edderkopper? Vi vet at de ikke gjør noe skade (mesteparten av tiden), men det er vanskelig å være rasjonell når man ser de 8 benene som dingler over alt!
I økosystemet er edderkoppens jobb å holde nede antall skadedyr som mygg og fluer. Edderkoppen har også rollen som fôring til andre dyr som frosker, øgler, padder og fugler.

Alle edderkopper er rovdyr og kan spinne tråder. Trådene brukes til å fange insekter i et edderkoppnett, men mange edderkopper bruker ikke edderkoppnettet for å jakte, men bare for å bygge reir, klatre, pakke byttedyr og lage eggesekker.

Pexels

Hvis du er redd for edderkopper, kan det være veldig nyttig å vite hvordan du kan holde dem utenfor hjemmet.
En strømpebukse fylt med litt sedertrespon i garderoben vil holde edderkoppen borte. Det sies at det også vil hjelpe mot sølvkre.


Bilde: Onlinenytt

Edderkoppene liker ikke lukten av rød sedertre i det hele tatt, så de forlater stedet.

Og et godt råd er å holde hjemmet rent.
Edderkoppene gjemmer seg gjerne bak listverk, i sprekker eller andre trange steder, sørg for å støvsuge grundig for å bli kvitt edderkoppegg og edderkoppnett.

En edderkopp kan faktisk legge over tusen egg i løpet av et år, så det å holde det rent kan utgjøre en stor forskjell.
Det er ingen farlige edderkopper i Norge, men mange mennesker hopper høyt ved synet av en edderkopp, og edderkoppfobi er en av våre vanligste fobier.


Del gjerne videre dette smarte tipset med dine venner!

LES OGSÅ: Dette er er verdens største edderkopp! 

 

Relaterte artikler