Annonse

Mette-Marit avslører nye ord om livet etter sykdommen: «første gang siden jeg gifta meg»

Av

I oktober 2018 sto kronprinsesse Mette-Marit fram og fortalte at hun hadde fått konstatert en uvanlig form for kronisk lungefibrose.

Siden hun fikk diagnosen har hun hatt færre offisielle oppdrag for kongehuset.
«Jeg blir mye mer sliten enn før. Så jeg må passe mer på enn jeg måtte tidligere», forteller hun til NRK i dokumentaren «Året med kongefamilien 2019»

«Sykdommen er kronisk og lar seg ikke helbrede. Den utvikler seg gradvis videre og fører til funksjonsproblemer på grunn av kortpustethet. Den kan også medføre slitenhet selv om det ikke har mye med selve pusten å gjøre. Dette kan variere fra dag til dag», sier lungespesialist Olav Kåre Refvem til NTB.

Kronprinsesse Mette-Marit er levende opptatt av bøker så hun deltar på en rekke litterære arrangementer i løpet av året. Hun ønsker å spre leseglede til hele landet, og hun har også arrangert kurs for skrivelystne ungdom på Skaugum.
Etter at hun fikk konstatert sykdommen har hun trappet betraktelig ned på arbeidet for å ta vare på helsen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Hmmm. Var vi egentlig helt klare for vinter enda ? 😳 ❤️🇳🇴 #HØSTferie2019

Et innlegg delt av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

«Det livet jeg lever nå om dagen er jo veldig annerledes. Jeg har jo fått muligheten første gang siden jeg gifta meg til å leve et litt mindre liv. Det har vært utrolig fint.


Og det er noe av det jeg synes er godt med å være syk, egentlig, at jeg får lov til å la dagene mine styres av formen. Tusle meg en tur og bruke masse tid på å lese og leve mye saktere» sier Mette-Marit i NRK dokumentaren.

Vi sender henne de varmeste hilsener og ønsker henne god bedring!

LES OGSÅ: Ari Behns venner forteller: Slik tok han bruddet med Märtha Louise!


Forsidebilde: Instagram skjermdump / crownprincessmm/

Relaterte artikler