Med KUN to ingredienser fra kjøkkenet – kan du fikse tørre og sprukne hender! Spar penger på manikyr!

Av

Mange av oss elsker å tilbringe tiden utendørs – om det er å bygge snømenn i hagen med ungene om vinteren, eller man jobber i hagen med og planter og blomster om sommeren. Vi vet også at ekstreme værforhold, hyppig håndvask og manuelt arbeid kan føre til tørre og sprukne hender som kan bli smertefulle.

Så det er viktig at vi steller hendene og hele tiden erstatter tapt fuktighet med en god lotion.

Bilde: Kilde

Været er ofte ansvarlig for tørre hender som hovedsakelig skjer om vinteren. Når været blir kaldt, tørker luften ut, og kroppen kan ikke holde fast på fuktighet. Mangelen på fuktighet i luften forårsaker tørr hud og tørre hender.

Folk, som leger eller sykepleiere, som vasker hendene mye eller bruker håndrensemidler flere ganger om dagen, er ofte mer plaget med tørre hender enn mange andre. Andre, for eksempel de som jobber med oppvask eller hår stylister, kan også være mer utsatt for tørre hender på grunn av gjentatt eksponering for kjemikalier og såper.

Blir man mye eksponert og blir ofte plaget av tørr hud, kan man prøve med en manikyr eller du kan prøve å lage deg en god blanding for hendene, hjemme hos deg selv.


Og du trenger bare 2 ingredienser for å lage deg en økologisk håndkrem:

  • 2 ts. Oliven olje
  • 1 ts. Melis

Varm olivenoljen noen sekunder og bland så inn melisen. Smør inn hendene med den hjemmelagde håndkremen. Bruk gjerne noen bomullshansker om natten så blandingen absorberes ordentlig. Blir det klissete så fjern det med et papir.

Bilde: Kilde

Dette kan være et godt hjelpemiddel om du er plaget av tørre og sprukne hender!

Husk å trykke på dele knappen, og spre dette smarte tipset til dine venner!

LES OGSÅ: Gå ned kjapt i vekt med denne sitron dietten –  Gå ned opptil 1 kg om dagen!


Forsidebilde: Kilde

 Relaterte artikler