Annonse

Med bare 3 ingredienser kan du lage denne fantastiske japanske ostekaken! Den smaker helt herlig!

Av

Denne sufflé-ostekaken, også kjent som Japansk ostekake, er vakker, luftig, herlig gul farge, og den krever bare noen få ingredienser du kanskje allerede har på kjøkkenet ditt.
I motsetning til klassiske ostekaker, trenger du ikke å vente i timer for kaken er ferdig. Den kan du lage og spise med en gang.

Japanske Ochikeron er en Youtuber som poster de herligste retter og bakster. Videoen av denne oste kaken har tatt nettet med storm, og den har fått mer enn 11 millioner visninger på Youtube.

Her er fremgangsmåten, og dette trenger du:
3 egg
120 gr. kremost
120 gr. hvit sjokolade

1. Skill eggehviten og eggeplommene i to ulike skåler. Skålen med eggehviten settes i kjøleskapet, legg over en plastfolie

youtube

2. Del den hvite sjokoladen i biter og smelt den over middels varme, og bland inn smøreosten i den smeltede sjokoladen. Ta den bort fra varmen og ha deretter i de 3 eggeplommene.


Youtube

3. Ta eggehviten ut av kjøleskapet og pisk dette til stive topper. Du vet at hviten er passelig når du kan snu bollen på hodet uten at det renner noe ut.

 

Bilde: Kilde

4. Bland inn eggehviten i sjokolade og osteblandingen. Gjør dette med forsiktighet, litt eggehvite av gangen, bare vend det inn.

 

Youtube

5. Hell blandingen over i en kakeform eller ildfast bolle (ca.15 cm) dekket av et smurt bakepapir

Youtube

Dunk litt i formen slik at alle bobler forsvinner.

6. Sett så bollen på steke brettet og ha i varmt vann på brettet.

Youtube

7. Stek så kaken på 170 grader i 15 minutter, så skrur du ned ovnen til 160 grader og lar den steke i 15 minutter til. Skru så av ovnen og la kaken ettersteke i 15 minutter til.

Når den er ferdig så er det bare å strø over litt melis så ser den lekker ut. Lykke til!
Se video her:

 

Husk å trykk på deleknappen og la dine venner også få lære seg å lage denne fantastiske kaken!

LES OGSÅ: Ønsker du deg noe godt til kaffen i julen? Her har du en vidunderlig safranostekake som smaker jul!

Relaterte artikler