Annonse

Dette er matvarer og medisiner som absolutt ikke må kobineres! Viktig informasjon som burde leses av alle!

Av

Alle har vel fått beskjed om å ikke kombinere alkohol med blant annet antibiotika. Men har du informasjon om hva slags matvarer du ikke bør spise sammen med enkelte medisiner?

Disse tingene bør du være oppmerksom på:

Bananer:
Bananer har høyt innhold av kalium, ujevne hjerteslag og hjertebank er vanlig dersom man tar blodtrykksmedisiner. Man skal ikke unngå bananer, heller spise de en time etter medisinene tas.


Pixabay

Hjertemedisiner:
Hjertemedisiner bør tas en til to timer før eller etter måltider som inneholder hvetekli, da det reduserer opptak av disse medisinene.

Alkohol:
Alkohol og allergimedisiner er det mange som kombinerer. Dette kan forårsake alvorlig leverskade og blødende magesår. Økt tretthet er også vanlig, og det kan bli forverret ved inntak av aspirin og ibuprofen i tillegg.

Grapefrukt:
Kolesterol og blodtrykksmedisiner kan bli påvirket av Grapefrukt, de forandrer måten kroppen tar opp medisinene på. Det kan også gjelde allergimedisiner og noen typer prevensjons midler.


Pixabay

Lakris:
Lakris er ikke gunstig i store mengder dersom man tar medisiner for høyt blodtrykk, fordi lakrisen reduserer kalium i kroppen og kan gi ujevne hjerteslag.

LES OGSÅ: En måned før hjerteinfarkt – gir kroppen deg disse faresignalene!

Melkeprodukter
Melkeprodukter og antibiotika er en av kombinasjonene det advares mot, fordi kalsium i disse produktene reduserer opptaket av antibiotikaen.

Del denne viktige informasjonen med dine venner!Dette er noe alle burde vite!

Forsidebilde og Kilde: Remedydaily
Kilder: Today’s Geriatric Medicine, Academy of Nutrition and Dietetics, og Federal Drug Administration

Relaterte artikler