4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemNyheterKjendisMärtha Louise med ærlig beskjed - som alle burde få med seg:...

Märtha Louise med ærlig beskjed – som alle burde få med seg: «Jeg er…»

- Annonse -

Märtha Louise betyr mye for mange, og har vært en fremtredende figur i norsk samfunnsliv i flere tiår, og er kjent for sitt engasjement for kultur, hester og alternativ behandling.
Hun har alltid valgt å følge sine egne drømmer, og det er det mange som berømmer henne for.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Märtha Louise (@iam_marthalouise)

- Annonse -

Som forfatter har Märtha Louise skrevet flere bøker. Hun har også markert seg som en offentlig talsperson for alternativ behandling, og har utdannet seg som healer og har holdt en rekke kurs og foredrag om emnet.

I tillegg til sitt engasjement innen kultur og hestesport, har Märtha Louise også vært en viktig stemme i arbeidet med å øke åpenhet og forståelse rundt psykisk helse i samfunnet. Hun har delt sin egen erfaring med angst og depresjon offentlig, og har jobbet for å bryte ned stigmaet rundt mentale helseutfordringer.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Märtha Louise (@iam_marthalouise)

- Annonse -

Märtha Louise er en kjent og respektert personlighet i norsk samfunnsliv, og fortsetter å være aktiv innenfor sine ulike interesseområder. Hun har også to døtre, Maud Angelica og Leah Isadora.

I forbindelse med kvinne dagen så har delte hun en ærlig beskjed på Instagram. Innlegget er skrevet på engelsk, men vi har oversatt til norsk etter beste evne:

–  «Gratulerer med kvinnedagen?
I dag er ment å være en dag for å feire kvinner overalt, hvordan vi har trivdes, vokst og blomstret. Dessverre ser det ut til at vi beveger oss bakover i tid.
<<<
I likhet med FN-sjefen, António Guterres, nevnte i sin tale til FN; «fremgang vunnet over flere tiår forsvinner foran øynene våre.» Han nevnte at vi er 300 år unna likestilling.
300 ÅR?!
<<<
I Norge, som har fremstilt oss selv som en progressiv nasjon også på likestilling, er det bare 14 % av de 200 største selskapene som har en kvinnelig administrerende direktør. Kvinner har generelt 10 % lavere inntekt enn menn. Det er kun 18,6 % kvinner mot 80,4 % menn som styremedlemmer. (Dagsavisen, Statistisk sentralbyrå)
Og dette er i et av de antatt «gode» landene.

Jeg er glad for at i alle mine virksomheter og entreprenørskap er kvinner til stede som det store flertallet, kun ledet av kvinner eller i delt partnerskap med menn, hvor mennene er i undertall. Styrene jeg har vært og er en del av er like 50/50 eller mer, og favoriserer kvinner. Å ha likestilling gagner oss alle (ja, dere menn også!), ikke bare kvinner. Kvinner ser verden fra et annet perspektiv enn menn, det ene er ikke mer gyldig enn det andre, men begge er like verdifulle. Vi må huske at i alt vi gjør må vi kunne trives sammen. Det bygger en sunnere økonomi, en sunnere planet og et sunnere oss.
Så for fremtiden håper jeg å kunne si Happy Women’s Planet, ikke bare Happy Women’s Day med en bitter klang over seg.»

Her kan du se hele innlegget hun har delt. Sveip også til venstre for å se en film og litt statistikk. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Det er flere som engasjerer seg i innlegget hennes, og mange som har lagt igjen kommentarer.

Sandra Lyng har skrevet følgende i kommentarfeltet:

– jeg kaller det – «kondolerer med kvinnedagen».
For det er trist at vi trenger en sånn dag, 354 dager i året går i hovedsak – til menn. Kvinnehelse er nedprioritert og i et av verdens beste land å være kvinne, så blir 1 av 5 voldtatt (dette uten mørketallene og de som ikke tør å si nei) Vi kjemper videre. Og heldigvis har vi noen gode feminist-menn på laget vårt ❤️


Og Jan Thomas har lagt igjen 2 hjerter: ❤️❤️

Hva mener du om hennes ord og tanker? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet. Vi heier på deg Märtha Louise og er glad for at du tør å se det du mener. 

LES OGSÅ: Didrik Solli-Tangen deler gladmelding – som alle burde få med seg: «Nå er det…»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -