Annonse

Märtha Louise fikk en del kritikk – grunnet sitt navneskilt.

Av

Forrige uke møttes verdens mektigste politiske og økonomiske ledere til årsmøte i World Economic forum i Davos. World Economic forum er en sveitsisk stiftelse, grunnlagt og finansiert av verden 1000 mest innflytelsesrike selskaper.
Märtha Louise er også en av de som var tilstede i Davos for å delta på arrangementet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Just arrived @worldeconomicforum in #davos So excited to be here. #womensrights #worldeconomicforum2019 @femalequotient #changingtheworld

Et innlegg delt av Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise)

Hun er en forretningskvinne med mange jern i ilden noe som har resultert i spennende forretningsmuligheter.
I 2002 ga prinsessen fra seg sin kongelige tittel, dette var for å kunne være selvstendig næringsdrivende.
Men nå ser det ut for at hun har brukt sin kongelige tittel i Davos, for på navneskiltet hennes står det «H.R.H. Martha Louise of Norway»

Hun har selv tatt bilder fra Davos og av navneskiltet sitt, hun deler videoer og bilder med fansen på Instagram, og dette er grunnen for at det vekker oppsikt skriver TV2.


Innlegget med bildet er senere blitt fjernet og er ikke tilgjengelig.
Manageren til Märtha Louise forteller til TV2. at:
«Prinsessen har tittelen «Her Higness» i utlandet, så hvorfor hun noen steder blir titulert med Hennes Kongelige Høyhet vet jeg faktisk ikke. Vi forsøker å rette det opp der det er mulig, sier Carina Scheele Carlsen

Kongeekspert Kjell Arne Totaland reagerer også på at denne tittelen ble brukt:
«Det forundrer meg at prinsesse Märtha Louise selv legger ut bildet med denne tittelen. Hun vet jo så inderlig vel at hun ikke lenger er Hennes Kongelige Høyhet. Den tittelen sa hun fra seg da hun ville starte eget firma og begynne som selvstendig næringsdrivende, sier Totland til TV2.

Utgangspunktet for kritikken er at hun ikke er der for å representere Norge, men som privat forretningskvinne, og at dette ikke skal være en døråpner med en kongelig tittel.
Det mest sannsynlige er at noen i Davos har gjort en feil på navneskiltet, og som nå har blitt rettet opp.


Forsidebilder: Instagram skjermdump / princessmarthalouise

Relaterte artikler