Annonse

Mammaen til Kristoffer(3) trodde han hadde fått et vepsestikk – Men får sjokk da hun finner ut sannheten!

Av

Mammaen til Kristoffer, Elisabeth Nordgarden, hadde akkurat vært å kjøpt is fra isbilen og skulle hjem til foreldrene sine å kose seg.


Kristoffer begynte plutselig å gråte og ville opp på fanget hennes, hun forsto at han hadde vondt i foten for han begynte å hovne opp, og hun var redd han hadde tråkket på en veps.
Etter 15 minutter ble foten helt blå og det spredde seg, han ble blå over store deler av kroppen.
De forsto straks at dette var alvorlig og ringte etter ambulanse.

Pixabay

«Da kom ambulansen og helikopteret raskt. De konstaterte at det var et hoggorm bitt, og vi ble transportert til sykehuset i Skien», sier Elisabeth til NRK.


Etter at det ble konstatert huggormbitt kunne Kristoffer få motgift og han ble straks bedre, men plutselig så ble han verre igjen!

Han hadde fått en blødning i tarmen, og måtte sendes direkte til et sykehus i Oslo.
Blodverdien til Kristoffer var 5, og normalt skal den ligge på rundt 11. Moren innså at situasjonen var alvorlig og det skulle bli noen tøffe dager for dem.

Etter 1 ½ uke kunne de reise hjem igjen, og Kristoffer gikk rett ut for å leke, så det virker ikke som han har tatt seg så nær av denne skrekkopplevelsen.

«Jeg har mer respekt for hoggormen, og jeg kommer til å se til at ungene har på seg sko, neste gang de går ut i høyt gress», sier hun til NRK.
Et hoggorm bitt trenger ikke å være farlig. Men i enkelte tilfeller kan det bli veldig alvorlig for vi reagerer forskjellig på giften.

I Norge har man rundt ett dødsfall hvert tiende år som skyldes hoggorm bitt. Vepsestikk tar til sammenligning et liv annen hvert år. Og er du allergisk mot veps skal du være ekstra forsiktig med hoggorm, allergikere reagerer ofte mer på hoggorm bitt enn andre. Det beste er å ha på seg sko eller støvler, når du beveger deg i områder hvor hoggormen kan finnes.

Det er viktig å dele videre slik at alle blir klar over hvor farlig dette kan være!

LES OGSÅ: Søkte etter levende kattunger –  som slangemat!

Relaterte artikler