Annonse

 Madrassen din har flere bakterier enn du tror! Her er syv tips for hvordan vaske den!

Av

Har du noen gang tenkt over hvor ofte du bruker, men sjeldent du vasker madrassen din? Jo mer man tenker over det, jo eklere blir det.
Madrassen din er nemlig full av bakterier! Derfor er det viktig å med jevne mellomrom vaske det møbelet du bruker mest.

Her er noen syv tips for hvordan du kan holde madrassen din ren og bakteriefri.

1. Vask puter i maskinen
Visste du at putene dine skal vaskes hver tredje måned? Det er heldigvis ikke så vrient å få til. Bare sleng putene i vaskemaskinen og vask på 90 grader. For å tørke dem kan du legge dem i tørketrommelen på fullt program, med lav varme. Har du ikke tørketrommel kan de henges eller legges til tørk.

Bilde: EHOW


2. Olje og bakepulver
I følge One Crazy House kan du bruke kamille- og lavendelolje når du renser madrassen din. Essensielle oljer har vist seg å fremme søvn! Bland 20 dråper for eksempel lavendelolje med 4,5dl bakepulver og spre ut over madrassen. Støvsug madrassen etter to timer, og du vil kjenne hvor deilig og friskt det dufter av den! I natt vil du forhåpentligvis sove ekstra godt.

Bilde: WHAT’S UP FAGANS


3. Fjern urinflekker
Å fjerne urinflekker fra madrassen er ikke så vanskelig som man skulle tro. Det første du burde gjøre er å få vekk så mye av urinen som mulig ved å trykke papir mot området. What’s up Fagans anbefaler å blande 225 gram hydrogenperoksid, en dråpe oppvasksåpe, et par dråper av essensiell olje av eget ønske, og tre spiseskjeer bakepulver. Legg denne blandingen i en sprayflaske og spray området som er flekkete. Støvsug når du er ferdig.


LES OGSÅ: Legg aluminiumsfolie i vaskemaskinen – Du vil bli overrasket over hva som skjer!

4. Ikke glem sengetøyet
For at madrassen skal holde seg ren er det viktig at ting som sengetøyet og sengeteppet er rent. Vask alltid disse på 90 grader. Har du ikke plass i vaskemaskinen anbefaler Happily Homegrown å levere det på et vaskeri.

5. Eddik
Et godt middel mot lukt er hvit eddik, i følge Yellow Bliss Road. Spray eddiken over hele madrassen og vent i cirka ett kvarter før du tørker av fukten med papirtørkle. Deretter strør du bakepulver over madrassen. Etter noen timer kan du støvsuge madrassen og den vil lukte som ny!

6. Spray vekk svetteflekker
Du har kanskje lagt merke til at madrassen din har gule flekker på seg? Dette kommer av at vi svetter om natten. Tre spiseskjeer bakepulver, 225 gram hydrogenperoksid og en dråpe oppvasksåpe vil ta knekken på disse flekkene! Legg blandingen over i en sprayflaske og spray de flekkede områdene på madrassen. Om ikke lenge vil flekkene være borte, i følge Angela Schnabel.

7. Damp
Det første du skal gjøre er å støvsuge madrassen for å fjerne alt av støv. Deretter bruker du en damprengjører over hele madrassen. Dette vil trenge inn og rense overflaten på madrassen din, i følge Vax Blog.

Bilde: VAX BLOG

Følg disse smarte tipsene, så får du en ren madrass i 2018!

Del videre med alle dine venner og familie, slik at alle kan rense sin madrass på en enkel måte! 


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler