Annonse

Lite penger til overs? – Da kan dette være din økonomiske redning!

Av

Nordmenn livredde for å konfrontere egen gjeld.
I Norge har 207.000 av oss 86,9milliarder i forbruksgjeld, ifølge E24. Dette er gjeld som ikke er sikret med pant, og som ofte har en svært høy rente. En person med ½ million betaler ofte 100tusen kroner i renter -hvert år. Dette er også en gruppe som kanskje ikke betaler ned på selve lånet, slik at de ender opp med å betale opptil mange ganger så mye i renter som de opprinnelig lånte.

Pixabay

Mange føler at de har gått inn i en så alvorlig gjeldsspiral at de ikke kommer ut. Dessuten tror mange at det nye gjeldsregisteret gjør det umulig for dem å rydde opp, fordi de ikke lenger kan skjule gjelden. Tidligere var det en kjent sak at mange brukte et kredittkort til å betale på et annet.

Sannheten er at det er fullt mulig å låne penger for å refinansiere dyr forbruksgjeld. Hos en sammenligningstjeneste kan man få hjelp til undersøke muligheten sin til alt fra sikrede til usikrede lån fra majoriteten av markedet, slik at man ut i fra sine forutsetninger kan få best mulige rentebetingelser. Regler som har kommet i den senere tiden som hindrer en i å ta opp nye lån er først og fremst øremerket for å ikke øke gjelden, men det er mye mer velvilje når man vil rette opp i allerede anskaffet gjeld, altså «refinansiering».

Pixabay

Hva kan man spare?
La oss si at du har til sammen 100tusen i forbrukslån med 5 års nedbetalingstid, fordelt på forskjellige kredittkort eller annen kreditt. Hvis du i snitt har 20% nominell rente, og kunne refinansiert denne til 8% nominell rente, kan du spare over 37tusen kroner. Se eksempelet under.

Noen har til og med muligheten til å stille sikkerhet, og få enda lavere rente. Andre har kanskje dårlig betalingshistorikk eller en mindre stabil økonomisk situasjon. Det lønner seg uansett å undersøke, fordi hvis det ser ut til at du allerede har gått utfor stupet og ikke kan være i stand til å betale ned på gjelden din på 5 år, kvalifiserer du muligens til å få kommunal hjelp. Altså en form for personlig konkurs der du får sanert/fjernet deler av gjelden, mot tvangstrekk i lønn.

LES OGSÅ: Du betaler kanskje for mye i forsikring! –  Dette er forsikringsselskapenes triks!

Det er kanskje ikke noe drømmescenario å bli umyndiggjort i voksen alder mht råderett over egen økonomi, men løper forbruksgjelden av gårde slik at hele lønnslippen uansett går i rentegapet, så er det i praksis det samme. Uansett: Ta grep!

Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner! 

Prøv tjenesten gratis her: Safedeal.no


Forsidebilder: Pexels

Relaterte artikler