Annonse

Er du lei av av dine blomster dør tidlig? Med disse enkle triksene vil de leve lenger!

Av

Det er få ting som slår synet og duften av nye, friske blomster. De kan virkelig gjøre en forskjell i hjemmet. Derfor er det kjedelig når blomstene visner så tidlig! Det kan bli både slitsomt og dyrt å stadig kjøpe nye blomster for å bevare den friske lukten og det vakre synet av dem. Derfor har vi funnet syv triks som gjør at blomstene dine lever lenger!

1. Eddik og sukker
Epleeddik og sukker kan få blomstene dine til å leve lenger. Alt du trenger å gjøre er å blande to spiseskjeer sukker med to spiseskjeer epleeddik. Bland dette med vannet i blomstervasen og vips – blomstene dine kommer til å leve mye lenger! Ikke glem å bytte vannet i vasen cirka annenhver dag.

Bilde: Pinterest

 

2. Klipp riktig
Klipper du blomsterstilkene på riktig måte? De skal nemlig kuttes i en 45-graders vinkel, 2,5 cm fra bunnen. Dette vil få blomstene til å kunne suge til seg mer vann og næring! Mer vann og næring betyr et lengre liv for dine blomster.


Bilde: Twitter

 

 


3. Kobbermynt
Kobberet i mynter hindrer bakterier og sopp fra å vokse. Ved å legge en mynt i blomstervasen vil blomstene bruke lenger tid på å visne!

Bilde: Gardenista

 

4. Blomster i kjøleskapet
Dette trikset vil overraske deg. Du har kanskje lagt merke til at det alltid er kjølig i blomsterbutikker, og at de har noe som likner kjølerom i butikken? Kulde får nemlig blomster til å holde seg lenger! Sett blomstene dine i kjøleskapet eller et kaldt sted om natten, og du vil se at de lever lenger.

Bilde: Paris Breakfasts

 


5. Vodka og sukker
Vodka og sukker vil gjøre slik at blomstene dine ikke visner! Bland en teskje sukker med et par dråper vodka. Bland dette med vannet i blomstervasen. Ser du at blomstene dine begynner å visne kan du tilsette et 0,4dl med vodka i vannet. Du kommer til å se virkningen av det nesten umiddelbart!


Bilde: Flower Ideas

 

 

 

6. Hårspray
Dette enkle trikset er veldig effektivt. Bare spray blomstene dine med hårspray og de vil holde seg lenger!

Bilde: eHow

 


7. Først varmt, så kaldt
Er det mange av knoppene på blomstene dine som fortsatt er lukket? Det finnes en enkel metode for å åpne dem! Først setter du blomstene i varmt vann i ett minutt. Deretter setter du dem i en vase med kaldt vann i 20 minutter. Resultatet vil du se raskt!

Bilde: Home Stories

Vi håper dette vil hjelpe deg, slik at dine blomster lever lenger.

Del gjerne videre med alle dine venner som også er glad i blomster!

LES OGSÅ: Hun setter en tape på blomstervasen, se hva som skjer 5 sekunder senere – helt utrolig!

 

Relaterte artikler