15 C
Oslo
onsdag, juni 7, 2023
HjemHelseLegen mener den gravide kvinnen er for ung til å ha en...

Legen mener den gravide kvinnen er for ung til å ha en dødelig sykdom – uker senere blir livet hennes snudd på hodet

- Annonse -

Lindsey Gritton(29) var gravid i uke 34 da hun merket en brennende følelse i høyre armhule og utsiden av høyre bryst i april.
Den brennende følelsen kom og gikk i løpet av en uke, så oppdaget hun en klump på ytre høyre side av brystet, på størrelse med en liten klinkekule.
Lindsey sa klumpen føltes lik en tilstoppet melkegang hun hadde i sitt første svangerskap, men denne var litt annerledes og smerten var vedvarende.

Hun oppsøkte raskt lege for undersøkelse og utredning, men legen mente det mest sannsynlig var en tett melkekanal som forårsaker mastitt, en betennelse i brystvevet. Legen skrev ut antibiotika til henne, men Lindsey var fortsatt skeptisk.
«Mine første tanker var hvordan kunne noe slikt skje meg? Jeg har nettopp fylt 29.. Jeg er sunn, aktiv og gravid», skriver Lindsey.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lindsey Parr Gritton (@lindsey.gritton)

- Annonse -

Hun insisterte på å få tatt en ultralyd, selv etter at legen hennes fortalte henne at hun var for ung til at det kunne være kreft, ifølge The Sun.
«Hun ønsket ikke engang å ta en ultralyd. Jeg måtte bare fortsette å spørre om det. Jeg sa: «Jeg trenger virkelig å få en ultralyd fordi jeg er veldig bekymret for det,» skriver Lindsey.
Da hun endelig fikk ultralyd så hun på ultralydteknikeren at det var noe alvorlig galt.
Ultralydresultatene hennes indikerte høy sannsynlighet for kreft, og en biopsi en uke senere bekreftet at hun hadde invasivt duktalt karsinom. Og legene fortalte henne at kreften sannsynligvis allerede hadde spredt seg på grunn av størrelsen på svulsten, og at den hadde spredt seg til leveren.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lindsey Parr Gritton (@lindsey.gritton)

- Annonse -

En uke senere ble fødselen satt i gang, tre uker før hennes opprinnelige termin. Etter at hun hadde født kunne hun få en PET-skanning som bekreftet at hun hadde kreft i stadium 4 som hadde spredt seg til leveren, hun startet cellegiftbehandling to uker senere.
Behandlingen har gitt gode resultater, 80 prosent av kreften er borte.


Hun oppfordrer kvinner viktigheten av å tale for seg selv når man er bekymret for helsen.
«Hvis jeg ikke hadde tatt til orde for meg selv, tror jeg ikke engang at jeg hadde vært her i dag. For fra det de fortalte meg med blodprøven og alt, var leveren min allerede sviktende»
Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen blir mer skånsom. I år setter Rosa sløyfe-aksjonen søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft fordi det redder liv.

I oktober går vi sammen for å farge Norge rosa og vise solidaritet med brystkreftrammede! Del gjerne videre slik at flere får med seg denne sterke og viktige beskjeden. 

LES OGSÅ: Märtha Louise med rørende beskjed –  som treffer oss alle rett i hjertet: «på graven..»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -