-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemHelseKvinnen måtte amputere beina etter at hun har brukt noe -mange kvinner...

Kvinnen måtte amputere beina etter at hun har brukt noe -mange kvinner bruker daglig

- Annonse -

Lauren Wasser vokste opp med en følelse av skjønnhet. Som datter av to modeller, var godt utseende en del av familiearven.
Men hun følte også styrke; når hun ikke selv drev med modellering, spilte hun basket, syklet og holdt seg generelt i form.

Men i 2012 endret alt seg. Etter å ha lagt seg med influensalignende symptomer, våknet Lauren opp på et sykehus i Los Angeles i USA, uten erindring om hva som hadde skjedd. Da hun ble innlagt, var hun 10 minutter fra døden, med organene som sviktet på grunn av toksisk sjokksyndrom (TSS), en livstruende tilstand forårsaket av bakterier som har vært sterkt knyttet til tampongbruk siden 70-tallet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lauren Wasser (@theimpossiblemuse)

- Annonse -

Etter at infeksjonen hennes utviklet seg til gangren, som oppstår når vev i kroppen begynner å dø på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel, mistet Lauren tærne på venstre ben, mens høyre ben måtte amputeres under kneet.
Det tok en stund for Lauren å føle seg vakker igjen, akkurat som det tok tid å føle seg sterk, for ikke å nevne komfortabel i sin egen kropp. Hun saksøkte tampongprodusenten og har siden dedikert livet sitt til å spre bevissthet om TSS-forebygging. Samtidig ønsker hun å bruke plattformen sin til å omdefinere vår oppfatning av skjønnhet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lauren Wasser (@theimpossiblemuse)

- Annonse -

I 2019 ble hennes andre ben amputert, og i dag bærer hun stolt sine gullproteser, ikke bare for å sitte i første rekke på motevisninger som Balenciaga, Missoni, Margiela, men også for å gå på catwalken for å avslutte visningen for Louis Vuittons Cruise 2023-kolleksjon. Denne høsten planlegger hun også å løpe New York City Marathon.


Se video og hør Laurens historie her:

LES OGSÅ: Therese Johaug bryter stillheten og avslører ny familiebeskjed: «Første…»

Del gjerne videre slik at flere av dine venner får med seg hennes sterke historie.

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -