Annonse

KUN 1 av 15 trillioner: Disse trillingene er helt unike – Nå skriver de medisinsk historie!

Av

New York-trillinger har skrevet medisinsk historie ved å være de første som er født med en sjelden misdannelse i skallen, og de vil være de første som fikk korrigerende kirurgi.
I 2017 kunne Amy og Mike Howard ønske sine tre sønner Hunter, Jackson og Kaden velkommen til verden. Det er bare Hunter og Jackson som er identiske.

Rett etter at de ble født, la legene merke til at noe så galt ut med hodeskallene deres, noe som var et klassisk tegn på en sjelden fødselsdefekt kalt craniosynostosis.
Babyene ble født med craniosynostosis, noe som forårsaker problemer med normal hjerne- og hodeskallevekst.
Sannsynligheten for at alle tre trillinger blir født med samme misdannelse er omtrent 1 til 500 billioner, sa nevrokirurg David Chester.

Bilde: Youtube

Da trillingene var 11 uker gamle ble de operert, de gjennomgikk en korrigerende operasjon.
De måtte fjerne en del av hodeskallen fra hvert spedbarn via operasjonen slik at ikke noe press ville bygge seg inn i skallen og skade hjernen. Fordi guttene var så små, klarte teamet å gjøre prosedyren endoskopisk.


Bilde: Facebook / Stony Brook Children’s

«Det krever mye mindre tid å gjøre en endoskopisk prosedyre på operasjonssalen ca. 90 minutter til tre timer sammenlignet med en tradisjonell åpen hodeskalleoperasjon som kan ta mellom tre og åtte timer», sa Dr. Chester til ABC News
Med tre separate operasjoner kunne trillingene skrive historie for dette var første gang operasjonene var blitt utført på trillinger.

Bilde: Youtube

Og bare dager senere kunne trillingene reise hjem med skreddersydde ortopediske hjelmer som vil være med på å forme hodeskallen.
Hør hele historien om trillingene her:

Dette er virkelig helt utrolig, det er flott og lese at de nå får en fin fremtid sammen. 
La oss dele denne rørende historien med våre venner!

LES OGSÅ: Trillinger vokser opp uten foreldre. De måtte klare seg på egenhånd, men se på dem i nå!


Relaterte artikler