Annonse

Kommunen ga over 20 parkeringsbøter – mens ungdomsskolen feiret avgangselevene!

Av

Kjenn ungdomsskole er plassert sentralt i Lørenskog Kommune, og er en av 3 ungdomsskole i Lørenskog kommune.
Skolen ligger et lite steinkast fra Lørenskog Rådhus. Området til skolen har mange parkeringsplasser utenfor som kan brukes av besøkende til skolen.

Skoleavslutning for adgangselever. 

Torsdag den 20. juni feiret hele 10. trinnet sin siste dag på ungdomsskolen. 10 klasse er delt inn i 5 klasser, A – F klassen.
Alle foreldre og familiemedlemmer var samlet i den store aulaen på skolen. Mange hadde også vært så heldige å få besøk av sine besteforeldre, tanter og onkler. Disse ville også ta del i den store dagen for ungdommene som nå skal ta fatt på den spennende reisen i livet. Det var både underholdning og fine taler, men også flotte musikk innslag og dikt opplesning.


Alle elevene ble godt tatt imot på den store scenen, mens foreldre og familie klappet stolt for sine store barn.
Arrangementet fortsatte så videre i klasserommene der det skulle nytes kake og kaffe og medbrakt mat. Dette var en liten sosial sammenkomst der alle foreldre og elever kan takke for 10 år gjennomført i grunnskolen.

Men da tok kommunen innersvingen på alle!
Lørenskog kommune benyttet sin sjanse til å tjene litt ekstra penger denne kvelden.
Om dette var et tips eller ikke, det vet vi ikke. Men på denne skolen er det mange parkeringsplasser utenfor som er oppmerkede, men naturlig nok med så mange familie og venner som ville møte opp og støtte elevene denne dagen – Var det ikke nok parkeringsplasser for alle tilreisende. Da var det mange som parkerte på den store snuplassen utenfor skolen.
Snuplassen er meget stor og har plass til mange biler på sidene, uten at det hindrer viktig transport. Mange foreldre og familie valgte parkere der de fant ledig plass for å få med seg denne store begivenheten som startet kl 18:00.

Her ser du noen av alle bilene som fikk bot, ingen av de stopper trafikk eller står i veien for nødetater. 


Bilde: Anonym

Det er mange biler hver eneste dag som står parkert her for å hente og levere sin barn som går på ungdomsskolen og barneskolen som ligger like ved. En av foreldrene vi har snakket med sa at han har levert sin datter der hver dag i 3 år, og alltid parkert på samme plass. Det har aldri vært noen som har gitt bot på denne plassen, langs fortauet.

Dette er virkelig en dårlig måte og markere seg som kommune på!
Bilene parkerer langt inn til siden, og blokkerer ingen. 

Bilde: Anonym

Så hvorfor velger kommunene å gi så mange bøter på så kort tid, når de aldri gjør det ellers?
Det er mange som nå er opprørt over å ha fått en bot på kr 900,- for å ha parkert langs en vei utenfor skolen.

Bilde: Anonym

900,- er kanskje litt i meste laget for å være med på en skoleavslutning. Det er ingen klare å tydelige merker eller skilt som viser parkering forbudt langs dette fortauet og snuplassen. Men her burde kommunen kanskje vært litt mer moralsk, enn å tenke at de skal tjene mest mulig mens foreldre feirer sine barn som snart skal starte på videregående.

Man ser klart og tydelig at det er god plass for andre biler å komme forbi på denne snuplassen. 
Kommunen nesten aldri bøter her, men i dag benyttet de virkelig sjansen til å tjene litt ekstra kroner. 

Bilde: Anonym

Øverst så står det klart å tydelig, ingen aktivitet ved bilen. 
Det er naturlig da alle foreldre var inne for å feire sin barn. Mange foreldre er opprørt over kommunens handling på denne spesielle dagen. Det går an for kommunen å tenke seg litt om, før de giver løs med botmaskinen. 

Bilde: Anonym

Kort regnet tjente kommunen en følgende sum på ca 30 minutter.
20 biler x kr. 900,- = kr. 18.000,-
Dette er bare et estimert antall biler, det kan godt hende det var flere enn dette.
Det var en parkeringsvakt som jobbet hardt for å rekke å få på alle bøtene før foreldre og familie kom tilbake fra avslutning.

Bilde: Anonym

Rett eller galt, dette var kanskje en helt riktig moral og bruke denne kvelden på å gi bøter, når de aldri gjør det ellers!
Det florerte av bøter over alt. Alle bilene til høyre står på oppmerkede plasser, men plassene langs veien blir brukt hver eneste dag av foreldre og besøkende til skolen – Men det blir aldri gitt bøter, men denne dagen var det en unik mulighet for kommunen.

Bilde: Anonym

Hva syns du om kommunens handling denne ettermiddagen? Var det riktig å gi så mange bøter, når de aldri håndhever dette ellers? Legg gjerne igjen din mening i kommentarfeltet!

LES OGSÅ: Gutten finner en lommebok som han leverer tilbake – Rett etter får han et hjerteskjærende brev som endrer alt!

Relaterte artikler