-13.7 C
Oslo
tirsdag, desember 5, 2023
HjemKreative tipsKjerringråd: Slik kan du enkelt rengjøre en skitten termos - utrolig enkelt!

Kjerringråd: Slik kan du enkelt rengjøre en skitten termos – utrolig enkelt!

- Annonse -

Isolerte termoser brukes av mange mennesker i disse dager. De økende bekymringene for forurensning, helseeffekter av kjemikalier i plastflasker samt fordelen med å holde temperaturen på drikkene er noen av grunnene til at folk foretrekker termoser.

Pixabay

I likhet med alle andre produkter du bruker, trenger også termosen skikkelig vedlikehold og rengjøring, men konstruksjonen av termosen gjør det imidlertid vanskelig å rengjøre.
Men her er noen supertriks for å rengjøre og holde termosen bakteriefri.

- Annonse -

Bruk en tepose
Den enkleste måten å rengjøre termosen er å bruke teposer. Ha en tepose i kolben og tilsett kokende vann. Fyll flasken og la blandingen stå i termosen over natten. I løpet av natten blir termosen skinnende ren.

Bruk Baking Soda
En annen smart måte å rengjøre termosen og lokket på er å bruke natron/baking soda. For å rengjøre kan du enten bare bruke natron eller en blanding av natron og eddik.
Bland 1 teskje eplesidereddik og 1 teskje bakingsoda med varmt vann, og la blandingen sitte i termosen en stund.
Legg skrukorken i en bolle med blandingen. Skrubb og skyll godt. Løsningen er bedre enn å bruke såpe og vann og er ideell for å fjerne lukt.

Pixabay

Bruke Eddik
En annen enkel måte å rengjøre termoser på er å bruke eddik. Hvis termosen har kaffe- eller suppeflekker, kan bruk av eddik hjelpe deg med å fjerne dem enkelt. Bland eddik med isbiter eller varmt vann og rist den i noen minutter. Bruk oppvaskbørsten i beholderen og skyll deretter flasken.

- Annonse -

Bruke oppvaskmiddel
Bruk en tablett oppvaskmiddel, slipp den nedi termosen og fyll med varmt vann og la den stå natten over. Skyll grundig og den blir skinnende ren!


Med en termos holder du drikken både ekstra varm og ekstra kald. Ta med deg rykende fersk kakao eller nybrygget kaffe ut på tur, eller hva med klassikeren pølser i termos?
God tur med skinnende ren termos!

LES OGSÅ: Lasse Matberg vrir seg i smerte: «Verste jeg har gjort…»

Del gjerne videre med dine venner, de vil elske disse tipsene!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -