Annonse

Kjerringråd: Dette er grunnen til at du burde sette sugerør ned i jorden!

Av

Når du skal plante ut grønnsaker og urter i hagen kan velge flere sorter og heller ha færre planter av hvert slag.
Se an plassen du har til rådighet og skulle det bli for trangt så må du tynne ut mer eller høste noen planter før de har nådd å bli fullvoksne i størrelse.
Grønnsaker trenger en god del plass, kanskje mer enn man skulle tro.

Pixabay

Kanskje klør det i fingrene når man ser alle mulighetene, men mange forstår ikke alt arbeidet som kommer utover i sesongen.
Det anbefales å begynne med to eller tre vekster. Gjør deg godt kjent med et lite antall og ikke tenk så stort til å begynne med.
Poteter, erter og bønneplanter er enkle og fine å begynne med, spesielt i pallekarmer. Det er stor planter som er lette å håndtere.

Pixabay

Storfavoritten å så, er tomater som du kan begynne med å så innendørs nå, og paprika og chili bør du sette i gang med nå hvis du skal få noe ut av det.
Det første er å velge et passende sted hvor de kan voks. Grønnsakene trenger mye sol for å utvikle seg.
Du kan også starte med å så salat, gulerøtter og reddiker.

Pixabay

Tomater trenger å vokse seg sterke for å bli store, og de trenger støtte for å strekke seg i høyden.
«Når jeg for eksempel lager tomater bruker jeg sugerør i stedet for blomsterpinner som støtte. De er lettere å rengjøre enn pinnene. Jeg legger pottene i et plastbrett som du får når du kjøper kjøtt, for eksempel. En gjennomsiktig en jeg legger som lokk, den blir som et drivhus» sier blomsterblogger Helena fra Helenas Hem & Trädgård.

Pixabay

Når man skal så tomater kan du sette de i vinduskarmen, bare sørg for at det ikke er for varmt og at de ikke strekker seg etter lyset – da vil stilkene bli langstrakte og svake.
Når varmen kommer kan man sette tomater ut i solveggen eller i et drivhus. Det varierer selvfølgelig litt på hvor du bor og hvordan været er.


Del gjerne videre dette smarte tipset med dine venner! Det er nok mange som vil takke deg for dette smarte tipset! 


LES OGSÅ: Genialt knep: Du vil aldri skrelle poteter igjen, etter du har lært deg dette!

Relaterte artikler