Annonse

Kjell (76) har oppfunnet sine egne anti-skli sko for glatt føre – Nå deler han det geniale trikset!

Av

Her er årets super anti-skli for skoene på glatt føre! Se den geniale løsningen til oppfinner Kjell(76)!
Kjell Åberg er en sprek mann som liker å holde seg aktiv og være mye ute i naturen.
Problemet er når snøen og isen kommer, da blir det glatt og man kan bli utsatt for fall. Og kanskje mange velger heller å være hjemme enn å risikere islagte veier.

Været snur om fra kulde til mildvær og vi tobeinte er like dårlig skodd som utenlandske trailere. Mange opplever en hard og brutal landing på glattisen. Som regel går det bra, men man kan risikere et brudd eller noen blåmerker.

Bilde: Kilde

Det finnes brodder å få kjøpt, men for de som er litt svake i klypa så er de ikke like lett å få de tredd utenpå skoen. Og har du endelig klart å få de på, er det ikke noe garanti for at du kommer hjem bare to brodder, de løsner ofte og faller av.

Kjell opplevde dette på sine turer, og han så alle som hadde problemer på glatta. En dag traff han en eldre dame som hadde problemer med å ta seg fram, det var blankis med litt fastfrosne steiner og sandkorn her og der.
Han spurte damen om hun ikke hadde noen brodder, men hun svarte at de var alt for vanskelig å få på skoen, forteller han til Varmlands Folkblad.

Dette la seg på Kjells minne, og han begynte å fundere på en løsning på dette, så en natt våknet han og det sto helt klart for han hva han skulle gjøre.
Og løsningen var å gjøre det samme med en skosåle som man gjør på veiene!


Bilde: Privat

Dagen etter bar det rett ut å for kjøpe 1 kg med grus og epoxylim. Han hadde tidligere jobbet som gulvlegger å brukt mye lim, så han visste at epoxylim var sterkt nok, og ville herde bra. Så var det bare å smøre lim på skosålen og sette sålen i grusen og la det herde en natt.

«Det er veldig bra må jeg si, det er helt utrolig. Det fungerte akkurat som jeg hadde tenkt meg, sier Kjell til Expressen.
Nå utfordrer han alle, og spesielt de eldre om å komme seg opp av sofaen og ut i naturen.

«Jeg vil oppmuntre pensjonister å gå ut og røre på seg og ikke sitte inne. Man blir ensom som gammel, selv om man har slekt og venner i nærheten. Det gjelder å ta vare på seg selv»! sier Kjell
Så nå er det bare å gruse skoene og komme seg ut!

Del gjerne dette nyttig tipset slik at flere kan komme seg ut i skog og mark!

LES OGSÅ: Nesten ingen av mine venner klarte denne! Kan du se forskjellen på disse bildene?

Forsidebilder: Privat

Relaterte artikler