Sanger og TV-profil Kim Wigaard(36), har oppnådd bred anerkjennelse i Norge, spesielt etter sin medvirkning i TV-programmet «Demenskoret» på NRK. Med en variert bakgrunn fra underholdningsindustrien, har han opptrådt på store scener som operahus og musikalscener, samt i populære TV-programmer som «Idol», «Melodi Grand Prix», og «The Voice». Hans engasjement og evner har gjort ham til et kjært ansikt over hele landet.
Se dette innlegget på Instagram
Kim Wigaards karriere fikk en ny dimensjon da han ble involvert i «Demenskoret». Dette prosjektet viste seg å være mer enn en TV-produksjon; det ble en plattform for å belyse demens – en tilstand som berører mange norske familier. Gjennom musikk har han vist at det er mulig å bringe glede og mestring til mennesker som lever med demens, og deres pårørende. Hans dedikasjon til dette arbeidet førte til at han ble tildelt årets ladejarl-pris av Reitan AS, en pris som anerkjenner verdibasert ledelse og inspirerende arbeid.
Se dette innlegget på Instagram
I tillegg til hans profesjonelle bidrag, har Kim Wigaard også vært en stemme for psykisk helse. På Verdensdagen for psykisk helse, som markeres årlig den 10. oktober, engasjerer han seg aktivt i kampanjer som oppfordrer til å ta vare på hverandre psykisk. Han deler personlige refleksjoner på sosiale medier om viktigheten av å være åpen om egne følelser, og hvordan en enkel handling som å ringe en venn regelmessig kan ha stor betydning for både den som ringer og mottakeren.
«Vi er bare mennesker alle sammen og følelser har vi alle. Vi tenker at å gjemme dem bort, er det letteste noen ganger. Jeg skulle ønske alle kunne prate enda mer om dem, for da får vi det litt bedre etterpå. Det trenger ikke alltid være en løsning. Men samtalen i seg selv er livsviktig.»
8 minutter. Ring en venn og fortell eller ring en venn og spør.»
Se dette innlegget på Instagram
«Ofte glad, men mange ganger lei meg. Ofte sterk, men føler meg mange ganger svak.»
Gjennom sine åpne innlegg og sitt arbeid med «Demenskoret», viser Kim Wigaard at musikk og samtale ikke bare er kunstneriske og sosiale aktiviteter, men også kraftfulle verktøy for å bedre psykisk helse og livskvalitet. Hans arbeid understreker hvor integrert psykisk velvære er i alle aspekter av livet, og hans budskap resonnerer langt utover de scenene han vanligvis opptar.
LES OGSÅ: «Fjellhytta» søstrene Eva og Grete med ærlige ord etter programmet: «Man kan ikke…»