Annonse

Kaffe kan brukes til mye mer enn å drikke! Dette visste du kanskje ikke!

Av

For kaffedrikkere er det få ting som slår duften av nytraktet kaffe om morgenen. Noen føler faktisk at dagen ikke har startet ordentlig før første kopp er inntatt.
Kaffe kan gjøre så mangt. Faktisk mer enn bare å drikkes! Her er 6 andre måter du kan bruke kaffe på:

1. Forhindre slag
I følge WebMD kan kaffe kan faktisk forhindre slag hos kvinner hvis de drikker minst to kopper om dagen.

2. Fjerne døde hudceller
Bland 2,5dl kaffe med 1dl kokosolje, 2,5dl sukker, en spiseskje vanilje og en halv teskje kanel. Du kan bruke blandingen i dusjen eller i badekaret. Kaffe fjerner effektivt døde hudceller, så huden din vil bli silkemyk. – I tillegg dufter det deilig!

3. Ansiktsmaske
DIY Remedies har oppskriften på en deilig kaffe-ansiktsmaske: bland en spiseskje honning med en spiseskje kaffepulver. Fordel blandingen jevnt i ansiktet og la den virke i 20 minutter før du vasker den bort.

4. Peeling
I følge Dr.Axe kan du bruke kaffe til å lage en peeling-krem. Bland to teskjeer honning, to spiseskjeer kokosolje, åtte dråper gulrotfrøolje, fire spiseskjeer kaffepulver med seks dråper tea tree-olje. Påfør blandingen i ansiktet og vask vekk med vann.


5. Forebygge sykdom
Å drikke kaffe kan forebygge sykdommer som demens, Alzheimers og Parkinsons syndrom, i følge WebMD.  deres nettsider skriver de at folk som drikker 3-5 kopper kaffe om dagen har 65% mindre sjanse for å utvikle demens og Alzheimers.

LES OGSÅ: Sliter du med mye hodepine og tretthet? Slik kan du enkelt behandle det selv! Det kan bety følgende!

6. Hårkur
Avkjøl to kopper med nytraktet kaffe. Hell kaffen over rent og fuktig hår. Når kaffen er vel fordelt gjennom hele håret ditt, setter du det opp og dekker det med en dusjhette. Vent i 20 minutter før du skyller og vasker håret på vanlig måte. Du vil se at kaffen har tilført håret fuktighet, forsterket hårets farge og at det er mer skinnende, i følge Teen Vouge.
NB: denne bruken av kaffe anbefales ikke til de med blondt eller farget hår.


Forsidebilde og kilde:  Remedydaily

Relaterte artikler