Annonse

«Jessica Fletcher» blir snart 95 år – slik ser hun ut i dag!

Av

I 12 sesonger og 264 episoder var den lille kystbyen Cabot Cove, Maine, åstedet for et mord.
Og uansett hvor det var et lik, så var ikke Jessica Fletcher langt unna.
Det fiktive mysterium, forfatteren og amatørdetektiven gikk rett inn i hjertet på seerne i dette CBS dramaet.
Angela Lansbury ble født i Regent’s Park i London 16. Hennes mor var en irsk skuespillerinne kalt Moyna Macgill og hennes far var en velstående engelsk tømmer/kjøpmann og politiker, Edgar Lansbury.

Angela hadde en eldre halvsøster, Isolde, og yngre tvillingbrødre Bruce og Edgar.
Familien bodde i Mill Hill, London i ukedagen og i helgene tilbrakte de på landet i Oxfordshire i helgene, inntil Angelas far tragisk døde da hun var ni, og de flyttet til slutt for å bo hos morens nye forlovede i Hampstead.
Angela var veldig opptatt av bøker, teater og kino som barn og var en selverklært «komplett filmentusiast» før hun flyttet til USA med sin familie.

Angela Lansbury opened on Broadway on this date in 1969 in the Jerry Herman musical «Dear World.» Lansbury earned her…

Publisert av Classic Hollywood | Los Angeles Times Mandag 6. februar 2017

Historien om Jessica Fletcher ble gitt til liv av skuespillerinnen Angela Lansbury, som gjorde et navn for seg selv i teaterverdenen og i filmer som 1944’s Gaslight og 1962’s The Manchurian Candidate.
Selv om showet kanskje best nå blir husket av et noe eldre publikum, er serien fortsatt veldig mye i live og blir oppdaget av nye generasjoner hvert år.
Den anerkjente skuespilleren har en stor meritt liste, hun har vunnet fem Tonys, seks Golden Globes og en Oliver Award
Her er hun i et intervju fra 2012:


«Jessica Fletcher» har en Guinness World Record for «Most Prolific Amateur Sleuth». Selv om Guinness erkjenner at Agatha Christies Miss Marple har vært på og utenfor skjermen – siden 1956 – har Fletcher faktisk kommet til bunns i flere saker med 264 episoder og fire TV-filmer.
I oktober fyller den fantastiske kvinnen 95 år.

Angela Lansbury attends the 19th Annual AFI Awards at Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on January 4, 2019 in Los Angeles, California. – 19th Annual AFI Awards –

Publisert av Angela Lansbury Is My Favourite Actress Onsdag 24. juli 2019

På sin 94 års dag i fjor sa hun til følgende til CBC:
«Jeg lager ikke filmer lenger, men det er greit. Min stemme er ikke lenger formue, men min stemme har fortsatt vært klar og sterk selv om jeg fyller 94 neste måned. Jeg føler meg langt fra den alderen,»

Det er flott å se at hun holder seg så godt! Det er nok mange som husker denne populære serien. LES OGSÅ: Barna forsvant sporløst – 3 år senere dukker de plutselig opp utenfor døren til pappaen!

Relaterte artikler