Annonse

Jente (14) våkner med rare blåmerker – Få timer senere får moren den knusende beskjeden hos legen!

Av

Uten å bli helt paranoid, så er det godt å være klar over tegn og symptomer på at noe kanskje ikke stemmer med kroppene våre.
Det er viktig å merke seg uvanlig ting som skjer med kroppen, og det er nettopp derfor en 14 år gammel jente fra Ayr i Australia, Ashton Powell, har gått ut offentlig og skrevet om symptomene hun opplevde i forkant av kreftdiagnosen. Hun skriver et rørende essay om hennes reise fra akutt leukemi til rehabilitering.

2 uker før hun fikk diagnosen hadde hun hatt influensasymptomer, så begynte hun å få blåmerker på kroppen.
«Det hele startet med meg. Det var 2014, mamma tok meg med til legen hver uke, hun ble bekymret. Hun visste at noe var galt. Legen visste ikke hva jeg hadde, så etter to uker diagnostiserte han meg med influensasymptomer.

Pixabay

Noen dager senere begynte jeg å få blåmerker på beina. I det ene sekundet slo en forferdelig tanke meg. Jeg så opp på mamma og sa: «Har jeg kreft?» Jeg kunne se det bekymrede blikket spre seg over ansiktet hennes. Så begynte hun å snakke om at det ikke var mulig at jeg kunne ha kreft.
Mamma tok meg med til Dr. Aung som tok blodprøver, bare 2 timer etter vi hadde vært der ringte han og sa vi måtte komme tilbake, da fortalte hun at jeg hadde leukemi.
Etter at legen fortalte det, begynte mamma å gråte, pappa var i sjokk og jeg var følelsesløs og målløs».


Bilde: Kilde

Ashton måtte gjennom flere år med kamp, men hun beseiret leukemien til slutt og hun skriver:
«Jeg vant over kreften, og jeg kunne ikke ha gjort det uten mamma, broren min og til med min brors venner Mitch, Beau og Charlie. Disse tre guttene og broren min fikk meg til å le igjen. De vet kanskje ikke dette, men de hjalp meg til å glede meg over å være i live», skriver Ashton i Townswille Bulletin.

Kroppens signaler er tydelige – hvis du lytter. Kroppens signaler er ofte forsiktige i starten. Du merker det ikke så mye fordi du er så vant til dem at du ignorerer det.

Ta kontakt med din fastlege om du har noen småvondter, bare for å forsikre deg om alt er bra slik at de ikke skaper enda mer problemer for deg!


Dette var virkelig en rørende historie, men vi er glad det gikk bra med henne til slutt. 
Del gjerne videre med dine venner.

LES OGSÅ: Når faren flytter det sovende barnet over i sin egen seng, ser foreldrene noe merkelig på baby kamera!Forsidebildet: *Er ikke blåmerket til Ashton, men kun en illustrasjon.*

Relaterte artikler