22.8 C
Oslo
fredag, juni 18, 2021
Hjem Helse Jenta måtte amputere begge beina som 8 åring - 25 år senere...

Jenta måtte amputere begge beina som 8 åring – 25 år senere gjør hun noe ingen hadde forventet

- Annonse -

Oksana Bondarchuk hadde ikke den enkleste start på livet da hun ble født i 1986 i byen Kmelnyzkyj. Hun manglet store deler av benene, hadde en medfødt nyreskade og manglet tommelfingrene og negler. Misdannelse tror man kommer fra Tsjernobyl ulykken. På den tiden var Oksana bare ett foster. Da foreldrene ikke hadde ressurser til å ta vare på ett handikappet barn forlot de henne på sykehus. Kort tid etter fødsel var realiteten en oppvekst på barnehjem.

- Annonse -

Der ble hun mobbet konstant av de andre barna, hun ble slått og seksuelt utnyttet av personale, fikk lite mat og var konstant sulten. Men selv med de forferdelige forholdene hun vokste opp med hadde hun ett håp om å finne en familie der hun kunne bli elsket og komme seg unna det helvete hun levde i.

Ikke mange så for seg at noen skulle ønske seg adoptere ett barn med store handicap, men håp skulle tennes. Da Gay Masters, en språkterapeut fra USA fikk se bildene av Oksana var hun overbevist om at dette var hennes datter! Hun ringte til barnehjemmet der de var overasket over at noen ville adoptere henne. Som 6 åring fikk Oksana møte sin adoptivmor for første gang og det var kjærlighet ved første blikk.

- Annonse -

Men marerittet for Oksana stoppet ikke der. Pga. Byråkrati i Ukraina på den tiden skulle det gå to år før Oksana ble adoptert. To år der Oksana gikk i konstant frykt for at Gay ikke skulle komme tilbake hente henne og to år i forferdelige forhold. Man kan jo kun tenke seg hva noe sånt vil gjøre med ett barn. Men Oksana var sterkt og endelig når hun var 8 år fikk Gay komme tilbake for å ta henne med til USA. Da veide Oksana bare 16 kilo og var for svak til å kunne gå selv, men hennes nye familie ga henne all den støtte de kunne. Hun var også en fighter med en evig vilje.

Publisert av Gay Masters Torsdag 9. juli 2015

Man skulle jo ønske historien skulle ende der men ikke for Oksana. Etter flere legebesøk kom legene frem til at det å amputere begge ben var den beste løsning for henne. Da ville hun kunne ha ett mer normalt liv uten komplikasjoner. De startet med å amputere det ene benet før de noen år senere fjernet det andre.

Med nye ben gikk livet fremover og hun vendte seg fort til sine proteser. Og hun fant sin pasjon i livet. Hun begynte ro, og hun ble etterhvert veldig god i roing. Så god ble hun at hun ble tatt ut til de paralympiske leker, ikke nok med det. I 2012 fikk hun bronsemedalje i roing.

Oksana har også utmerket seg på snø og i 2014 tok hun sølvmedalje på ski i Paralympics i Sochi. Hennes kamp og historie rører en hel verden og gir inspirasjon til millioner av mennesker over hele verden.

I dag er Oksana nasjonalhelt i Ukraina og hun har var i hjemlandet i 2015 hvor hun blant annet besøkte ett barnehjem. Der traff hun barn som var i hennes situasjon 25 år tidligere.

Oksana sin historie fra Tsjernobyl ulykken til hvor hun er i dag er en trist men god historie som gir håp for de som ikke har ett godt utgangspunkt.


LES OGSÅ: Dette ser kanskje ut som en helt vanlig katt som leker – Men når den snur seg ser man at det er noe helt spesielt med den!

Del gjerne videre for å hylle denne fantastiske jenta og alt hun har klart å få til i livet. 

Kilde: Neinvalid

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

Den blinde hunden får se sin familie for første gang etter en operasjon – Bare vent på det rørende øyeblikket!

Faktisk er tanken på å miste synet den største frykten for mange mennesker. En...

Dronning Sonja med en sterk beskjed til oss alle: «Jeg har…»

Det er mange som har savnet og se Kong Harald og Dronning Sonja på...

Kvinnens mange stoppet aldri å vokse under svangerskapet – 12 år senere kan du se resultatet!

I 2009 var Nadya Suleman(45) er den mest berømte mammaen i verden. Etter å ha...

Bruden velger en helt spesiell bryllupsfotografering med sin døende pappa!

Becky Carey ville alltid ha den tradisjonelle far-datter-dansen på bryllupsmottakelsen sin, men etter at...

Programleder Ingrid Gjessing Linhave bryter stillheten fra sykehuset – med den nye beskjeden!

Den folkekjære programlederen for «Melodi Grand Prix» Ingrid Gjessing Linhave(43), måtte tidligere i år...

Kvinnen blir livredd da hun oppdager en detalj i speilet – Hun blir sjokkert av funnet!

En kvinne har fortalt om sin redsel etter å ha oppdaget 'kameraer og et...
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -