15 C
Oslo
onsdag, juni 7, 2023
HjemNyheterKjendisJan Thomas åpner opp om sykdommen: «et helvete…»

Jan Thomas åpner opp om sykdommen: «et helvete…»

- Annonse -

Kjendisstylist og TV-profil Jan Thomas(55) er for tiden aktuell i TV-serien «Drag Me Out», på TVNorge og Discovery+, hvor tolv norske kjendiser sjonglerer seg opp på skyhøye hæler og kler seg i fjær og paljetter.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jan Thomas (@janthomasofficial)

- Annonse -

I sin hektiske hverdag som stylist med egen salong, podkast, foredragsholder og TV-profil er han på privaten samboer med Harlem Alexander som var en av kandidatene i TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen».

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jan Thomas (@janthomasofficial)

Tidligere har Jan Thomas fortalt i podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner» om sykdommen han sliter med. Han er rammet av Mènières sykdom, en sykdom som sitter i det indre øret, ufarlig men ofte plagsomt!
Symptomene som kan oppstå er hørselstap, øresus, trykkfølelse i øret og kraftige svimmelhetsanfall, ifølge helsenorge.
«Det begynte da jeg var 25. Det skjer bare om morgenen etter at jeg har våknet. Noen dager er verre enn andre. Plutselig så hører jeg greit på høyre øre, og så er jeg døv, og så hører jeg veldig bra igjen», sa Jan Thomas i podkasten

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jan Thomas (@janthomasofficial)

- Annonse -


Han sammenligner sykdommen litt som krystallsyken når det gjelder væskedannelse i øret.
Det fører til at balansenerven tar seg en runde. Plutselig kunne det bare gå helt rundt for meg – og jeg er jo en stor mann. Så eskalerer det til at jeg må kaste opp, og må komme meg til en do i all hast. Noen ganger er det over på 40 minutter, andre ganger ligger jeg en hel dag. Det var virkelig ille i 2020. Hver dag var et helvete, sier Jan Thomas til Her og Nå.
Etter som årene har gått har det blitt utviklet medisiner som kan holde sykdommen i sjakk
Jeg fant Norges beste lege på Ménières sykdom og startet på medisiner. Det er som natt og dag. Jeg er frisk som en fisk og har ikke hatt et anfall på jeg vet ikke hvor lenge. Nå er det som om det aldri har vært noen plage. Jeg må holde meg unna kaffe og helst ikke spise salt mat. Skulle jeg, mot all formodning, spise en pizza, kan jeg ta en vanndrivende pille til medisinen min neste dag – for å få skilt ut saltet, sier Jan Thomas ifølge Her og Nå.

La oss sende han mange gode klemmer og hjerter i kommentarfeltet. 

LES OGSÅ: Gutten setter opp pinner med flasker på – sekunder senere gjør han det utrolige

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -