4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemNyheterKjendisJakob Ingebrigtsen gladmelding mange har ventet på!

Jakob Ingebrigtsen gladmelding mange har ventet på!

- Annonse -

Jakob Ingebrigtsen (22) er en ung og lovende langdistanseløper fra Sandnes, som har klart å skape seg et navn i friidrettsverdenen. Med sine imponerende prestasjoner på banen, har han raskt blitt anerkjent som en av Norges, og kanskje til og med verdens, største friidrettsprofiler.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av World Athletics (@worldathletics)

- Annonse -

Han har vunnet flere norske mesterskap i ungdomsklassene, og satte flere rekorder. Hans første store bragd kom i 2016, da han vant European Athletics Under-20 Championships i Tbilisi. Det var den første gang en norsk løper hadde vunnet en europamesterskapstittel på dette nivået.
Han har vunnet flere nasjonale og internasjonale titler og satte flere rekorder, blant annet som den yngste personen som har løpt 1500m under 3min og 30 sek. han vant i 2017 og 2018 EM-gull i 1500 meter, og han var den yngste personen til å vinne Europamesterskapet på 1500 meter. I 2019 forsvarte han sin tittel i EM, og i 2020 han vant sin første verdensmesterskapstittel på 5.000 meter.

I Tokyo i 2021 satte han både olympisk og europeisk rekord på 1500 meter, og han holder verdensrekorden i 1500 meter innendørs.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jakob Ingebrigtsen (@jakobing)

- Annonse -

Nå har han blitt kåret til den femte beste friidrettsutøveren i verden for 2022 av det amerikanske magasinet «Track and Field News». Magasinets årlige rangering bestemmes av 31 internasjonale eksperter, som stemmer på en skala fra 1 til 10, ifølge VG.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jakob Ingebrigtsen (@jakobing)


Ingebrigtsen ble også anerkjent som toppidrettsutøver på 1500 og 5000 meter. Til tross for at han kun fikk én førsteplass, fikk han 167 poeng totalt på rangeringen. Han ble slått av Mondo Duplantis med 306 poeng, Noah Lyles med 228 poeng.
Å bli rangert som en av de beste i verden av et velrenommert magasin som «Track and Field News», er en stor ære, og viser at han har gjort seg bemerket på den internasjonale scenen. Hans evne til å prestere på høyt nivå i konkurranser og å sette personlige rekorder, er beundringsverdig og en inspirasjon for mange.

Takk for at du representerer Norge med stolthet og ære. Gratulerer igjen og lykke til i fremtidige konkurranser! Del gjerne videre slik at flere av dine venner får med seg dette. 

LES OGSÅ: Dette er Shabana Rehmans kjæreste sine hjerteskjærende ord- etter hennes død: «Jeg er i stor sorg men..»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -