15.6 C
Oslo
mandag, september 25, 2023
HjemNyheterKjendisJahn Teigen delte et viktige budskap med sin manager: "Virkeligheten......"

Jahn Teigen delte et viktige budskap med sin manager: «Virkeligheten……»

- Annonse -

Dette er en veldig trist dag for hele landet, da vi har mistet en av våre musikalske nasjonalskatter igjennom tidene.
Jahn Teigen sovnet stille inn mandag kveld den 24. februar 2020. 

Jahn Teigen er født 27. september 1949 i Tønsberg. Han fikk sitt gjennombrudd som artist på 70 tallet.
Totalt så ga han ut 40 album med over 60 singler. Han har også deltatt totalt i 14 Melodi Grand Prix finaler, det er ikke mange som kan skilte med så mange deltagelser.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jahn Teigen (@jahnteign) on

- Annonse -

4 tidløse låter fra Jahn Teigen. 
Han er kjent for å skrive tidløse låter med kjærlighet og mange flotte tekster.
Noen av de verkene mange vil huske han for er låtene, Mil etter mil, Optimist, Vakreste som fins og Min første kjærlighet.

Her kan du se et gjensyn der han synger «Min første kjærlighet.»

- Annonse -

Jahn Teigen vil bli savnet av mange, han har satte et dypt spor i oss alle igjennom sitt energiske og kjærlige vesen. Men ikke minst alle de flotte innslagene vi har fått oppleve med Jahn Teigen i sitt beste element, på scenen.

 

View this post on Instagram

 

Hvil i fred, Jahn Teigen ❤️. I dag kom den triste nyheten om at en av våre aller mest folkekjære artister har sovnet inn. Popartisten, moromannen, gjøgleren, musikeren og skuespilleren. Bak fasaden har det imidlertid alltid skjult seg en artist med dyp respekt for det ekte, varme og nære. Jahn Teigen var en ukuelig optimist og han hadde en egen evne til å spre glede og latter. Han har i løpet av sin karriere gitt ut over 40 album og 60 singler. Her på Rockheim har vi også hatt mye med Jahn å gjøre, og det har alltid vært en glede. I 2012 bygget vi den store utstillingen Teigens Tivoli, en biografisk utstilling som gikk i dybden på Jahns karriere og liv. Han er også den eneste artisten som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame to ganger: som soloartist i 2012 og som vokalist i Popol Ace i 2017. Jahn uttrykte stor stolthet for dette, selv om helsa ikke holdt til å delta på seremonien i 2017. Vi har besøkt ham flere ganger de siste årene og kondolerer til familie, venner og hele musikk-Norge. // RIP, Jahn Teigen 💙. 📷: Svein Boye Andersen #rockheim #jahnteigen

A post shared by Rockheim (@rockheim) on

I følge VG har Trond Lie vært hans manager og gode venn igjennom mange år.
Det er bare en uke siden manageren var på besøk hos Jahn i Sverige. Til avisen har Lie forklart at Jahn Teigen flere ganger har gjentatt noen ord som gir en klart budskap fra Jahn Teigen, om hans eget liv.

» Virkeligheten overgikk drømmene» skriver VG.


Vi skjønner godt at disse ordene beskriver livet til Jahn Teigen på en veldig god måte.
For det har virkelig vært et fantastisk eventyr, det er helt utrolig alt han klarte å få til igjennom sitt rike liv.

 

View this post on Instagram

 

Nasjonalskatt, idealist, kunstnersjel. Hvil i fred, lille store Jahn Teigen, tusen takk for musikken og optimismen. Jeg var ung og visste alt – men starstruck og supernervøs da jeg som 17-åring fikk spille bass med Teigen – glemmer aldri utstrålingen, ydmykheten, smilet, stemmen. Mange år senere hadde vi flere spennende samtaler da Jahn ringte fordi han ville lage sin egen musikkskole. Jeg husker vi satt i vårsola på kaia på Tjuvholmen og viftet med tærne. Jeg lærte hvor vanskelig det er å være et offentlig «folkeeie» og samtidig eie sitt eget liv. Men vi kunne prate om musikk og mye annet som mennesker har felles. Og han kom og besøkte studentene mine på NISS (nå @hkristiania ), og spilte med flere av dem etterpå. Hans karriere var så mye mer enn MGP, så mangfoldig, leken, annerledes. Og morsom – «Brakara» med Prima Vera er nok en av de norske platene jeg har hørt flest ganger. Av og til har jeg tenkt (og sagt) at Jahn Teigen er undervurdert, og at den anerkjennelsen han fortjener kommer først når han dør. Jeg håper jeg tok feil. #JahnTeigen #norskmusikk

A post shared by Audun Molde (@audunmolde) on

Og Jahn fortjente virkelig å trekke seg litt tilbake etter mange år i rampelyset. 
Vi vil aldri glemme fantastiske Jahn Teigen. Vi sender våre varme kjærlighet og kondolanser til hans nærmeste familie, venner og pårørende i den tunge tiden. 

Forsidebilde:
Youtube skjermdump
Youtube skjermdump

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -