Annonse

IKke la hunden din spise dette – Denne hunden døde på 30 minutter!

Av

David bor i Skottland, i nærheten av elven River Conon. Her gikk han ofte tur med valpen sin Bell.
Bell elsket disse turene nær elven, og vannet er jo ekstra spennende, men det skulle også bli skjebnesvangert for Bella.

Bilde: Facebook kilde

Bell lekte ved vannet og fikk i seg noe blågrønt i vannet, da snakker vi alger! Og bare 30 minutter senere døde den 9 måneder gamle Bell.
Algevekst i vannet finnes i perioder mer eller mindre de fleste steder. I sommer var det utrolige mye algevekst i flere elver her i Norge, så faren har vi også her.

Bilde: Kilde

Veterinær Ylva Trygger forteller til 24blekinge.
«Dette er ganske vanlig at hunder dør av algeforgiftning. Den store faren med blågrønne alger er at de fører med gifter som påvirker nervesystemet og leveren» sier Ylva.
David som mistet sin kjære Bell har nå kommet med en oppfordring på Facebook til alle hundeeiere:

«Advarsel til alle hundeeiere!
Vi mistet vår valp i dag etter at hun spiste blågrønne alger ved River Conon. Det varme vannet skapte en fare som vi dessverre ikke var klar over. Alle hundeeiere må være bevisst på dette. Det er en stor tragedie for Bell og vår familie!
Vi gikk vår vanlige tur med hunene langs elven. I går gikk min sønn med henne ned til elven og senere kom de hjem. Vi så med en gang at hun var alvorlig syk. Vi tok henne med til veterinæren, i løpet av 5 minutter senere døde hun. Hele prosedyren tok bare 30 minutter»

Bilde: AK

Veterinærens tips er å ta med ferskt vann på tur, slik at hunden ikke har behov for å drikke sjøvann eller vann fra elver. Og la ikke hunden spise sjø gress eller bade i grumsete vann.


Del gjerne denne artikkelen slik at det kan nå flere hundeiere!


LES OGSÅ: Ny forskning: Kvinner sover bedre sammen med sin hund enn med sin partner!

Relaterte artikler