Annonse

I følge forskere vil katter få deg til å leve lengre – Og dette er grunnen!

Av

Din kattunge blir raskt en integrert del av familien din – og det er mulig at hun gir tilbake ved å hjelpe deg med å leve lenger.
Forskere fra USA har gjort en stor studie med 4000 personer mellom 30-75 som viser at katteeiere reduserer risikoen for både slag og hjerteinfarkt skriver Expressen.

Allerede i 2009 viste en undersøkelse at det å ha en katt hjemme reduserte risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. I denne studien kunne man se at katte eierne generelt var mindre stresset ved å måle hjertefrekvensen og blodtrykket.

Pixabay

I en 20-årig studie som ble avsluttet i 2009, fant nevrolog Adnan Qureshi ved University of Minnesota Stroke Institute at katte eiere har mindre sannsynlighet for å dø av hjerteinfarkt og slag enn folk som aldri hadde kjent kjærligheten til en katt.


For de som ikke har katt var det 40 prosent mer sannsynlighet å dø av et hjerteinfarkt og 30 prosent mer sannsynlig å dø av en annen kardiovaskulær sykdom, inkludert slag, enn for kattefamilier. Folk som eide hunder, men ingen katter, hadde ikke samme fordeler.

Bilde: Kilde

En stressende dag kan bli endret helt når du kommer hjem til den glade katten som mjauer og maler.
Katte eiere er mindre utsatt for høyt blodtrykk, ifølge en studie av Australias Baker Medical Research Institute.
Forskningen viser at kjæledyr eiere har en tendens til å ha lavere blodtrykk enn folk som ikke har kjæledyr – selv når eierne hadde et mer usunt kosthold.
Katteiere har en tendens til å besøke legen sjeldnere enn ikke katte eiere.

Del videre med alle dine venner som elsker katter! Denne burde leses av alle som elsker dyr!


LES OGSÅ: Gutten redder livet til denne villkatten i en skogbrann – Se hvordan katten takker han!

Kilde: Expressen
Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler