Annonse

I følge forskere skal du ALDRI ta livet av en edderkopp hjemme hos deg! Dette er grunnen! 

Av

Jeg vet at det kan være vanskelig å overbevise deg om at du ikke må ta livet av en edderkopp som du finner i hjemmet ditt.
Men, hvorfor? Jo, fordi edderkopper er en viktig del av naturen og vårt innendørs økosystem.

Pixabay

Folk liker å tenke på sine boliger som trygt isolert fra omverdenen, men mange typer edderkopper kan finnes på innsiden. Noen er ved et uhell fanget, mens andre er kortsiktige besøkende.
Noen arter kan til og med nyte å være innendørs, hvor de lever lykkelig og formerer seg. Alle edderkopper er ikke aggressiv eller farlig. De har en misjon, de spiser andre skadedyr – noen til og med spiser andre edderkopper.

Bilde: Kilde

Edderkoppene kan virke litt ubehagelige, men de som finnes i Norge utgjør ingen fare for oss mennesker, det er heller det motsatt.
Stor hus edderkopp er en av våre største edderkopper. Hunnens kropp er 11–18 mm lang, hannens kropp er 10–14 mm og smalere enn hunnens. Beina er meget lange, og hannens bein er aller lengst. Diameteren til hele dyret fra forbeinspiss til bakbeinspiss kan være hele 8–10 cm. Edderkoppen virker derfor meget stor – og skremmende på mange.Pixabay

Hus edderkoppene er et nyttedyr som holder bestanden av insekter nede. De er ikke skadedyr i annen forstand at de skremmer folk, og at folk med edderkoppfobi kan bli helt paralysert eller handle irrasjonelt hvis de møter dem. Stor hus edderkopp er nattaktiv, og hannen leter både høyt og lavt etter hunner om høsten.
De lever sin egne liv og holder huset rent for insekter og sykdomsbærende parasitter, så egentlig gjør de deg en tjeneste og du slipper å bli smittet av sykdomsbærende parasitter.

Det er ikke mange som visste dette! Del videre slik at alle dine venner også kan lese dette!

LES OGSÅ: 7 effektive måter og holde edderkopper unna sengen din! Gode tips og ta med seg!Kilde: videnskab.dk

Relaterte artikler