-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemKreative tipsI følge forskere er ikke menn modne før de har fylt 40...

I følge forskere er ikke menn modne før de har fylt 40 år!

- Annonse -

Menn modnes ikke før de er førti viser en studie gjort ved University of Oxford. Menn kan ha større hjerner enn kvinner, men kvinners hjerner utvikler seg tidligere og er mye mer effektive. Forskerne bestemte dette basert på funksjonelle og strukturelle nettverk i hjernen som strekker seg inn i voksen alder.
Ved å spore hjernen til 121 deltakere i alderen 4 til 40 år, fant de en forsinkelse i langsiktig utvikling av menn, muligens på grunn av sport og det å henge rundt med hverandre.

Bilde: Pexels

De fant ut at selv om begge kjønn utvikler evnene, forsinket menns hjerner utviklingen av disse funksjonelle nettverkene, sammenlignet med kvinner som kan fortsette i opptil ca. 40 års alderen.

- Annonse -

Kvinners hjerner har en tendens til å være mer effektive. Alle strukturene i hjernen som er relatert til assosiativt minne, kognisjon og logikk er større i kvinnelige hjerner, ifølge academic.
Studien av forskjellene i modenhet mellom kjønn avslørte at både menn og kvinner er enige om at menn forblir «umodne» langt ut i slutten av 30-årene og begynnelsen av 40-årene. I motsetning til dette er gjennomsnittsalderen for kvinner kun 32 år.

Resultatene viste at selv om hjernen til både kvinner og menn etter hvert utvikler samme evne til å fungere i hverdagen. Hvem av dine venner burde lese denne? 

LES OGSÅ: Mannen starter å spille en rockelåt på gitaren –  sekunder senere gjør papegøyen det utrolige

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -