Annonse

Hvis du elsker noen som har ADHD – må du aldri glemme dette!

Av

Om du kjenner noen som har ADHD kan det være at de har konsentrasjonsvansker, uro i kroppen og dårlig impulskontroll. Bokstavene ADHD beskriver symptomene oppmerksomhetssvikt og hyperaktivitet. Det kan være flere årsaker til sykdommen, og utviklingen av den er genetisk betinget.


ADHD kan være forskjellige og opptre i ulik grad fra person til person. Likevel kan noen fellestrekk være konsentrasjonsvansker eller problemer med å gjøre eller tenke på en ting om gangen ifølge psykisk helse.

Bilde: Kilde

Nadia Salwin er en av mange som lider av ADHD, og hun har skrevet et ærlig og åpent innlegg på sin egen blogg om det å leve med ADHD og hva du burde vite du som lever med og rundt mennesker som har ADHD.
Her er et utdrag fra bloggen hennes:

«Å ligge på sofaen en hel kveld og se på film fungerer sjelden for meg. Etter en stund begynner det å prikke i kroppen, jeg mister konsentrasjonen og begynner å se på alt annet som skjer, bortsett fra på TV-skjermen.
Da forteller kroppen meg at jeg trenger å variasjon. Min tålmodighet har tatt slutt, uansett om jeg synes filmen var bra eller ikke. Gi min overtrøtte hjerne en pause på ti minutter, så kan vi fortsette å se film. Mitt hodet klarer ikke å ta til seg og bearbeide alle inntrykkene så fort».


Pixabay

«Slenger jeg ting overalt? Kaos er min måte å ha orden på. Ettersom det er helt kaos i hodet mitt hele tiden, så er det måten jeg lettest føler meg trygg. Da føler jeg at jeg har kontroll.

Bilde: Facebook/NadiaSalwin

Å ikke gi seg er min spesialitet. Jeg gjør det ikke for å være sta, men jeg mangler den forsiktighetssperren som pleier å kjennetegne mennesker. Jeg synes det er vanskelig å ikke ha muligheten til å tenke på konsekvenser, da jeg ofte setter meg selv i farlige situasjoner for å redde mennesker jeg liker, bryr meg om, eller synessynd på.

Jeg forstår ikke instruksjoner like raskt som deg. Noen ganger forklarer folk ting til meg ti ganger, men jeg forstår fortsatt ingenting. Men så plutselig, forstår jeg det på første forsøk en annen gang. For meg handler det nemlig ikke om hva du sier, men hvordan du sier det.»

Bilde: Kilde

«Vi med ADHD/ADD er intense. Vi føler MER. Vi hater mer. Vi sørger mer.
Men vi elsker også mer. For når vi elsker noen gjør vi det ikke bare med hjertet, men med hele kroppen.
Når du føler at du ikke orker å være forstående lenger – gå ut. Ta en pause. Ta en pause fra oss, for vi kan være utrolig stressende. Det skjer alltid noe når vi er med på ting. Vi er stadig i aktivitet. Men vi er ikke bare intensive og hyperaktive».

Å elske noen med ADHD kan gjøre livet ditt til en karusell som aldri stopper. Legen gir deg sovemedisin, og psykologen din forteller deg at alt skal bli bra. Men hjemme hos deg er det totale kaos aldri til å unngå.

Jeg tror at dere som er så heldige å ha en med ADHD i livet deres, dere er heldige. Dere opplever mer latter, kjærlighet og humor enn mange andre. Dere får ta del i et menneskesinn som er uavkortet mer følelsesladd enn mange andres. Dere får oppleve situasjoner og dager mange andre bare kan drømme om, og dere vokser alle som mennesker.

Denne er det absolutt verdt å dele med alle du kjenner! For noen der ute trenger å lese dette akkurat nå!

LES OGSÅ: Bli kvitt stress med et spesielt punkt på føttene dine! Så enkelt gjør du det!

Relaterte artikler