Annonse

Husmortips: Med dette geniale tipset blir sølvet skinnende blankt på få minutter!

Av

Alt sølv vil sverte når det blir utsatt for luft og lys, men det er ganske enkelt å gjenopprette det til sin opprinnelige glans.
Sølvet bør ligge på et tørt sted, og ikke åpent i bestikkskuffen slik at oksygen tilføres. Da vil sølvet anløpe. Bestikkposer av stoff er det beste, eller syrefrie plastposer som sølvet ofte blir solgt i er også utmerket.

Bilde: Kilde

Du kan rengjøre alle dine sølvgjenstander på samme måte, du må bare være forsiktig hvis du rengjør noe som ikke skal dyppes eller skylles i vann, som en bilderamme.

Om du bruker dette enkle tips kan du fort få tilbake glansen i det vakre sølvet uten hardt arbeid i det hele tatt.

Pusse sølv med bikarbonat

Legg litt aluminiumsfolie i en form, eller i bunnen av oppvaskkummen. Fyll med kokende vann, nok til å dekke sølvet og ha i et par teskjeer bikarbonat. Det er viktig at sølvtøyet har kontakt med folien, og det varme vannet øker farten på reaksjonen.
La det ligge i noen minutter eller til du ser at sølvet ser bra ut. Skyll i rennende vann og poler deretter med en klut.


Det beste rådet er fremdeles å bruke en myk klut og vanlig sølvpuss. I motsetning til det som brukes i kjerringrådene, vil vanlig sølvpuss legge igjen en hinne som forhindrer oksidering, slik at det tar lenger tid før sølvtøyet blir svart igjen.

For sølvsmykker som ringer, armbånd eller kjeder er det en grei måte å friske opp glansen igjen i sølvet.
Se video her:


Del gjerne videre dette smarte tipset med dine venner! De vil garantert takke deg!

LES OGSÅ: Husmortips: Folk tømmer bakepulver i stekepannen –  Resultatet vil forbløffe deg!

Relaterte artikler