Annonse

Hunden uten bånd løper plutselig mot et barn som skriker – Da han kommer nærmere skjønner han hvorfor!

Av

Pitbullen er middels stor, svært muskuløs og kompakt og har en meget kraftig kjeve som kan gjøre stor skade ved bitt. Dette er en mellomstor glatthåret bullterrier som ble avlet frem som kamphund og gårdshund i USA hvor den er en populær vakthund og familiehund.
Den kan bli en god familiehund og rasen var bevisst avlet på for å få frem de mykeste linjene men rasen trengte allikevel tydelig og konsekvent trening da den ikke hører til det mest lett-trente rasene.
Pitbullterrier er en forbudt hunderase i en rekke land, blant annet Danmark og Storbritannia, men den er lovlig i land som Sverige og Finland.

Bilde: Facebook/LoveWhatMatters

For noen uker siden lå det et innlegg på Facebook som viser at det finnes mye godt i en Pitbull.
Dette skriver Stacie Rae om broren sin Pitbull
«Min bror var ute med sin pitbull / labradormix på feltet i vårt nabolag rundt 10 om kvelden. Han går vanligvis ut med ham sent, så han kan slippe ham uten bånd for å la han gjøre det han elsker, utforske alle de forskjellige duftene.

De hørte et barn skrike og før broren min reagerte, satt Hurley avgårde mot skriket. Min bror var like bak hunden da så han at Hurley beit over et slangehode og kastet det bort fra den skrikende gutten. Slangen var drept.
Gutten løp til bort til sin mors bil og de forsvant for avgårde før broren min fikk bedt om guttens navn. (Vi antar at de forlot stedet så fort for gutten var blitt bitt og at de var på vei til legevakten). Min bror ringte til det lokale politiet og de kom for å sjekke stedet.

 

Bilde: Pixabay ( bildet er kun en illustrasjon og ikke den faktiske slangen)

De lurte på om Hurley var blitt bitt av slangen, og til brorens overraskelse hadde nakken hans hovnet opp og det kom skum fra munnen.

De fant også to bitt i overleppen. Shelby hastet avgårde til veterinæren der han fikk lov til å overnatte, slik at de kunne overvåke blodproppene flere ganger om natten.
Shelby og Hurley kom begge hjem denne morgenen. Heldigvis føler Hurley seg bedre nå om morgenen, men det synes å være litt ubehagelig med en hoven nakke og hovent ansikt.
Det viste seg senere at den lille gutten hadde snublet over en slange bol, og forhåpentligvis klarte Hurley å redde ham fra å bli bitt flere ganger. Vi prøver fortsatt å finne ut hvem den lille gutten er for å sikre at han har det bra.


Bilde: Facebook/LoveWhatMatters

Her er vår pitbull hero! Jeg vil at hans historie skal spres til de som vanligvis dømmer han»

Denne gangen gikk det veldig bra, og kanskje er de ikke så farlige som alle vil ha det til.
Uansett hvor snill og lydig hunden er, så gjelder båndtvangen for alle. Hunder har medfødte instinkter som vi ikke må glemme. Båndtvangen er viktig for å ta vare på og verne sårbart vilt.

La oss hjelpe og dele denne historien videre med flere!


LES OGSÅ: Opplever du at hunden din følger deg på badet? Dette er hva den prøver å fortelle deg!

 

Relaterte artikler