Hun mistet sin mann tragisk i et selvmord – Plutselig ser hun sin mann igjen, men alt er forandret!

Av

En persons ansikt kan bli transplantert på andres ansikt ved hjelp av moderne vitenskap.

Det var mange tilfeldigheter som gjorde at Andy Sandness mottok Calen «Rudy» Ross ansikt.
Andy og Calen var utendørs, og de var begge 21 år gamle. De bestemte seg for å begå selvmord ved å skyte seg selv. Selv om Andy overlevde sitt selvpåførte skuddsår i haken i 2006, ble hele ansiktet knust.

Bilde: Kilde

Calen bodde i Minnesota, han overlevde ikke, og etterlot sin 19 år gamle kone Lilly som var gravid i 8. måned. Lilly to det vanskelige valget å donere Calens hjerte, lunger, lever, nyrer og ansiktet hans.
Lilly ble fortalt at donoren hadde egne øyne og panne, og ville derfor ikke se ut akkurat som Calen. Det var et stort kirurgisk inngrep på Andy, som tok 60 timer. Det var den første ansiktstransplantasjonen gjennomført ved Mayo Clinic.

Bilde: Kilde

Da Andy våknet, hadde han nå fått et helt ansikt. Nese, begge kjever, gane, tenner, kinn, ansiktsmuskler, munnslimhinner, noen av spyttkjertlene og ansiktets hud. Det ble brukt virtuell kirurgisk planleggingsteknologi, og 3-D for et optimalt resultat av operasjonen.

Bilde:Kilde

Dette overgikk Andys forventninger, og nå kunne han igjen vise seg offentlig.
16 måneder etter det møttes Andy og Lilly, Andy ønsket å si takk. Han syntes det var en så fantastisk gave fra Lilly, og det kunne ikke måles i penger.


Bilde: Kilde

Lilly syntes Andy lignet på mannen hennes, likevel syntes hun Andy så ut som en annen person. At det var Andy, og ikke hennes mann hun så.
Hun var stolt av mannen sin, og glad for at donasjonen hadde spart andre liv.

Del videre denne sterke og rørende historien med dine venner!

LES OGSÅ: Nytt ansikt etter 26 timer og 9 millioner kroner– se den utrolige forvandlingen!


Forsidebilde: KildeRelaterte artikler