12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemHistorierHun fikk sjokk da de avslørte verdien på et gammelt fat hun...

Hun fikk sjokk da de avslørte verdien på et gammelt fat hun eide!

- Annonse -

«Antiques Roadshow» er et populært amerikansk TV-program hvor folk tar med seg alt de mener kan være verdifullt for å få det vurdert av eksperter.
Programmet ble først sendt i 1997, og siden den gang har hundrevis av mennesker blitt med for å sjekke om deres «antikviteter» vil gi dem en formue.

Det mest spennende øyeblikket i showet er når vanlige mennesker kommer inn med en skatt de har funnet på loftet eller i kjelleren.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mike Adams (@puisheen)

- Annonse -

I en av episodene brakte en eldre kvinne med seg en «celadon-bolle» og sa at det var en gave fra hennes onkel. Ifølge kvinnen hadde onkelen hennes tjenestegjort som sivil direktør for utdanningstropper etter krigen og brakt bollen med seg hjem fra Japan. Hun hevdet også at bollen er minst 80 til 100 år gammel.

«Celadon er en favoritt blant både meg og japanerne i århundrer», sa Richard Cervantes, eksperten fra «Antique Roadshow».

- Annonse -

Etter en grundig sjekk konkluderte han med at bollen var en «charger»:
«Det er en overdimensjonert tallerken som de kanskje har brukt til å servere appelsiner eller som et stort, dramatisk utstillingsstykke». Han la til at gjenstanden opprinnelig var kinesisk, og kommenterte den langvarige japanske tradisjonen med å samle på celadon-keramikk.


Han kunne ikke skjule sin begeistring da han oppdaget hva gjenstanden faktisk var, da etiketten på pakken ga klare opplysninger om den.
Eksperten spurte deretter den eldre kvinnen om hennes estimat av celadon-chargens verdi. Basert på hennes kunnskap om moderne keramikk, sa hun at den kanskje var verdt rundt 1000 dollar. Han sa deretter at faktorer som det voksende markedet for kinesisk porselen, potensielle budgivere og kjøpere, kunne tilby så mye som 80 000 til 120 000 dollar i 2021!

Se video og hør den fantastiske historien her:

LES OGSÅ: Det unge paret kjøpte en gammel hestehenger – i dag har de et mobilt drømmehjem!

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -