4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemHistorierHistoriske funn er avdekket under en fungerende vingård - dette er helt...

Historiske funn er avdekket under en fungerende vingård – dette er helt utrolig!

- Annonse -

Arkeologer har gjort en utrolig oppdagelse under en fungerende vingård i Italia. De har avdekket en godt bevart romersk villa som dateres tilbake til det 3. århundre e.Kr. Denne oppdagelsen kaster nytt lys over historien til området og gir et innblikk i livene til de gamle romerne som en gang bodde i det.

Villaen ble oppdaget i Negrar, i provinsen Verona, Italia. Det ble funnet under rutinemessige vedlikeholdsarbeid på vingården. Arbeidere hadde lagt merke til noen merkelige markeringer på bakken og varslet myndighetene, som sendte inn et team av arkeologer for å undersøke.

- Annonse -

Det de fant var intet mindre enn fantastisk. Den romerske villaen hadde vært begravd under vingården i århundrer, og den hadde holdt seg bemerkelsesverdig godt bevart. Arkeologene var spesielt imponert over det fantastiske mosaikkgulvet som hadde klart å unnslippe jordskader.

A NEGRAR UN TESORO ARCHEOLOGICO SOTTO LE VIGNE

Dopo innumerevoli decenni di tentativi falliti, finalmente è stata…

Publisert av Comune di Negrar di Valpolicella Mandag 25. mai 2020

Mosaikkgulvet viser en scene med jakt og fiske. Den viser dyr som hjort, ender og delfiner, og den gir et innblikk i fritidsaktivitetene til villaens velstående innbyggere. Mosaikken er bygd opp av tusenvis av små fliser, og den er beregnet å måle rundt 70 kvadratmeter.


Oppdagelsen av den romerske villaen er viktig fordi den gir ny innsikt i historien til området. Provinsen Verona var et viktig sentrum under Romerriket, og oppdagelsen av villaen tyder på at det var et velstående område med en velstående befolkning.
Villaen skal graves forsiktig ut, og mosaikkgulvet skal restaureres. Planen er å etter hvert åpne stedet for publikum, slik at besøkende kan se det bemerkelsesverdige mosaikkgulvet og lære mer om områdets historie.
Se video her:

- Annonse -

LES OGSÅ: Peter arver en 160 år gammel slektsgård som ingen vil ha – men se huset nå 4 senere!

Dette burde du dele videre, slik at flere av dine venner får med seg dette. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -