Annonse

Her er 7 enkle grep for å lindre tannkjøttsykdom – Denne burde alle lese!

Av

Ifølge NIH er gingivitt og periodontitt de to viktigste kategoriene til tannkjøttsykdom. Begge er forårsaket av tartar, en herdet form av plakk som bare tannleger kan fjerne.

God munnhygiene er meget viktig. Men for noen mennesker er børsting og flossing to ganger daglig ikke nok til å avverge tannkjøttsykdom.
Gingivitt er et tidligere stadium av periodontitt, og hvis den ikke blir behandlet, kan det forringe bein, tannkjøtt og bindevev.

For å lindre å tannkjøttsykdom, kan du prøve ut disse enkle hjelpemidlene:


1. Sitron
Visste du at den sure sitrusfrukten er fantastisk antiinflammatorisk? Ifølge Style Craze kan en blanding av sitronsaft og salt til tennene gjøre underverk for tannkjøttet.
Lag en blanding av salt og sitronsaft, gurgle dette i munnen noen minutter og skyll deretter med varmt vann.

LES OGSÅ: Drikk sitronvann istedenfor å ta tabletter- om du har noen av disse problemene

2. Tranebærjuice


Tranebærsaft eller juice hjelper til å forhindre at bakterier setter seg i tennene dine. I tillegg til å spise en diett rik på frukt og grønnsaker. Vær forsiktig med å bare drikke usøtet tranebærjuice, da andre varianter kan inneholde forbløffende mengder sukker. Les på kartongen eller flasken.

Bilde: Kilde

3. Saltvann og peroksid

Oppløs en stor mengde salt i varmt vann sammen med litt peroksid. Hele Om du ønsker kan du bruke en sprøyte for å sprøyte det berørte tannkjøttet med løsningen.
Dette kalles «vanning av tannkjøttet.» Har du ikke dette kan du bare gurgle blandingen.

4. Tea tree olje

De antiinflammatoriske egenskapene i tea treolje gjør det til en eksepsjonell behandling for tannkjøttsykdom. Det anbefales å putte noen dråper i den vanlige tannkremen når du børster to ganger daglig.

Bilde: Kilde

5. Aloe vera

Det høres rart ut, men å gå til sengs med 100% ren Aloe vera på tannkjøttet ditt kan gjøre en enorm forskjell. Alternativt kan du drikke to spiseskjeer Aloe vera juice to ganger daglig, eller bruk Aloe vera juice som munnvann.

6. Salvie

Det anbefales å koke 50 ferske organisk salvieblader i vann og gurgle den avkjølte munnvannet flere ganger i løpet av dagen. Det er like nyttig å drikke salvie te. Dette virker fordi salvie er en anti-inflammatorisk, antioksidant og antimikrobiell.

Bilde: Kilde

7. Hvitløk og gurkemeie

Denne sterke kombinasjonen er fabelaktig anti-inflammatorisk og anti-bakteriell. Bland en most fedd med hvitløk med gurkemeiepulver. Puss tennene med denne blandingen som en helt vanlig tannkrem.

Husk å dele videre disse smarte tipsene med venner og familie! 

LES OGSÅ: 

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler