-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemMenneskerHarald Tusberg`s sønn med hjerteskjærende ord etter farens dødsfall: «bare to timer...»

Harald Tusberg`s sønn med hjerteskjærende ord etter farens dødsfall: «bare to timer…»

- Annonse -

Harald Tusberg(88) var en fremstående forfatter og TV-programleder, og hans karriere inkluderte bemerkelsesverdige prestasjoner som programvert for NRK. På 1960-tallet var han kjent for å lede NRK-programmet «Smil til det skjulte kamera», mens på 1980-tallet var han vert for «Dette er ditt liv».

Tusberg var en av NRKs mest fremtredende personligheter i den tidlige TV-æraen og etterlot et uutslettelig preg på NRKs underholdningsavdeling med sin smittende entusiasme og nærvær. Han bidro til å definere det mange i dag ser tilbake på som NRKs gullalder innen underholdning.

- Annonse -

Etter et hjerneslag i 1996 måtte NRK-profilen trekke seg fra både arbeidslivet og offentligheten.
Harald Tusberg døde 3. oktober, 88 år gammel. Han etterlater kona Ulla Holm, og fire barn, deriblant den anerkjente artisten Harald Tusberg jr.

Sønnen Harald Tusberg jr. har uttrykt sine hjerteskjærende følelser etter farens død gjennom et innlegg på Facebook:
«Fatter er gått bort! Jeg mottok en melding fra verge på telefonen for bare to timer siden midt på natten?????, som sa at jeg burde besøke ham. Jeg så ham for bare to dager siden og igjen fem dager tidligere… Jeg fikk ingen varsler om lungebetennelse. Jeg sa da at han burde ha blitt innlagt på sykehuset osv. med alvorlig lungebetennelse. Hvorfor ringte de meg ikke for å informere meg?»

Fatter er dau!
Og verge sendte en mld på tlf etter hans død for to timer siden midt på natta????? og sa jeg burde ta å…

Publisert av Harald Tusberg Jr. Tirsdag 3. oktober 2023

«Ja, ja, fatter, hva skal man si? Du var ung, en indianerhøvding, en filmstjerne som turnerte med Windjammer-filmen i over fem år. Han skaffet oss tilgang til TV i Norge gjennom hans kontakter i USA. Der var han en favoritt hos Lois De Rochemont, skaperen av ‘Animal Farm’. Filmen ble vist på Yale med et stipend, og da farfar døde to år etter krigen, tok det ikke lang tid før han takket ja til å begynne på Yale University.»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Per Olav Ervik (@perolavervik)

- Annonse -


I denne vanskelige tiden kondolerer vi dypt med familie og venner som sørger over tapet av en så betydningsfull personlighet som Harald Tusberg. Han etterlot seg et uvurderlig kulturelt arv og vil bli husket som en legende innen norsk underholdning!

LES OGSÅ: Dan Børge Akerø i sorg etter det triste dødsfallet!

Del gjerne videre slik at flere får med seg hans ord. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -