Annonse

Har du mindre enn 70% bonus på bilforsikringen din? Bruk dette trikset!

Av

De fleste forsikringsselskap har den siste tiden gjort om praksisen sin på bilbonus. Dersom du har skaffet din første bil, starter du på alt fra 20 til 50% bonus. Dette er i praksis rabatten du får på fullpris av både ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen. Ved hvert «hovedforfall», altså når det har gått 1, 2, 3år (osv) siden du tegnet forsikringen, får du gjerne 10% opprykk. Dersom du har hatt en skade, får du gjerne 10% nedrykk. Det utgjør i praksis 20% differanse, siden du ellers skulle rykket opp.

LES OGSÅ: Slik får du Norges billigste forsikring i 2020!


Pixabay

Det mange ikke er oppmerksomme på, er at de kan rykke opp dobbelt så raskt. Dersom man bytter selskap (link: www.safedeal.no/forsikring ) etter 180 dager, vil man normalt få opprykket man normalt først ville fått etter et helt år om man forble i samme forsikringsselskap. Ettersom praksisen fortsatt er litt ulik fra selskap til selskap, kan det lønne seg å bruke en sammenlingstjeneste. Da får man uten å lese og grave i vilkårene selv, tilbud ut i fra hva hvert enkelt selskap kan tilby ut i fra egne retningslinjer og praksis.

Pixabay

Nettstedet smartepenger har laget en oversikt over hvordan bonussystemet fungerer. Man kan tape bonus selv om man ikke selv er skyld i skaden. Så dette trikset gjelder for alle som av en eller annen grunn ikke har full bonus.

Man tenker gjerne at 10% tapt bonus bare utgjør 10% av prisen. Men det stemmer ikke. Dersom du eksempelvis betaler 10.000kr årlig ved 60% bonus, vil et bonusopprykk til 70% tilsvare 25% rabatt på både ansvarsdelen og kaskodelen.

Er du usikker på hvor mye dette utgjør for akkurat deg? Sjekk Safedeal.no, så vil flere forsikringsselskap forsøke å konkurrere om deg ut i fra sine retningslinjer.

Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner! 


LES OGSÅ: Ikke betal mer enn du trenger –  Her er 4 tips som gir deg bedre råd!

Relaterte artikler