Annonse

Har du en av disse symptomene – Skriker kroppen din etter magnesium!

Av

Vi er ofte vane mennesker og spiser gjerne det samme hver uke, uten å tenke over hva slags næringsstoffer vi får i oss mindre av enn andre.
Det er også kjent at kvinner har mangel på både jern og proteiner, som påvirker vår helse.

Verden florerer av forskjellige vitamin og kosttilskudd, og det kan være vanskelig å vite hva kroppen egentlig trenger av dette.

Magnesium er gjerne en av de man glemmer, og et friskt menneske trenger 300-450 mg magnesium daglig. Professor Robert Tigerstedt
viser til at man via kosten fikk i seg 1250 mg magnesium på begynnelsen av 1900-tallet, mot i dag som man knapt får i seg 205 mg.


Magnesium er en mineral kroppen trenger for å opprettholde muskel og nervefunksjon i kroppen, i tillegg til energiproduksjon og benbygningen.

Ved å lære deg disse tegnene kan du vite om du får i deg nok magnesium.

 

Bilde: Kilde

1.HØYT BLODTRYKK
Høytblodtrykk er et tegn på at hjertet jobber for hardt. American Heart Association  utførte en studie hvor det viser seg at de som tok magnesiumtilskudd hadde lavere blodtrykk, enn de som ikke tok tilskudd.
De mener at dette er en trygg og enkel behandling for høytblodtrykk, der det ikke er andre indikasjoner på at noe er galt.


Pixabay

2. MUSKEKRAMPER
Muskelkramper er både smertefullt og ubehagelig, spesielt om de kommer på natten.

National Libary Of Medicine forsket på dette med muskelkramper og fant ut i sin studie at magnesiumtilskudd hadde god effekt mot disse krampene. Dette var ekstra tydelig hos gravide, som opplever ofte kramper.

3. HJERTEBANK
Hjertebank eller stadig ujevn puls kan være så enkelt som magnesium mangel, men det må alltid tas på alvor og krever en legesjekk. Peoples Pharmacy sier flere apotek anbefaler å prøve magnesiumtilskudd dersom man opplever ubehag som hjertebank eller ujevn puls ettersom magnesium kan være med å regulere det.

Bilde: Kilde

4. Medikamenter
Medikamenter kan gi magnesium mangel. Ancient Minerals  kan fortelle at enkelte hjertesvikt medisiner, antibiotika, astmamedisiner og enkelte prevensjons midler kan gi mangel på magnesium.

5. Angst
Angst er vondt og vanskelig å leve med. Noen opplever bedring av angst ved å ta magnesiumtilskudd. Psycology Today  mener magnesium er med på å minske uro og indre stress.
Angst øker kroppens forbruk av magnesium, så å ta tilskudd kan være veldig god hjelp.

6. Forstoppelse
Forstoppelse er veldig smertefullt og magnesiumtilskudd kan være med å bedre dette. Magnesium øker vannmengden i tynntarmen og økt vannmengde gjør avføringen mindre kompakt og tørr. Det stimulerer også tarmens bevegelser som masserer avføringen rundt i tarmen skriver Magkliniken.se

7. Søvnproblemer
Søvnproblemer kan være forårsaket av magnesium mangel, for en god natts søvn trenger kroppen magnesium. Amerikansk forskning viser at personer som tar magnesiumtilskudd får mindre søvn problemer, og de har det bedre etter å ha startet med tilskuddet.

8. FYSEN
Søt sug, fysen på sjokolade.

Man behøver ikke ha magnesium mangel for å ha et sug etter sjokolade, men det kan være med å bidra til det. Sjokolade er nemlig full av magnesium, og det kan være en pekepinn på at kroppen din ønsker mer magnesium.

Hva skal man spise for å tilføre kroppen nok magnesium?
Om du får i deg lite magnesium kan du enkelt tilføre kroppen dette ved å spise litt mer av dette;

• Cashewnøtter, mandler og valnøtter

• Bananer, avokado, aprikos, fersken og plomme

• Erter, bønner og linser

• Fullkornsris, hirse og havre

• Poteter

• Salat og spinat

• Kakao, ren mørk sjokolade

Magnesium er nyttig å ha nok av i kroppen!
Del dette med dine venner slik at dere alle holder dere friske og raske!

LES OGSÅ: 8 varseltegn på at du mangler B12 vitamin!


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler