-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemHelseHar du en av disse 12 symptomene, burde du drikke vann med...

Har du en av disse 12 symptomene, burde du drikke vann med sitron!

- Annonse -

Sitronen regnes som supermat, fordi den inneholder blant annet 64 prosent av det anbefalte inntaket av C-vitamin, i tillegg til at sitron er rik på fytokjemikalier som polyfenoler og terpener.

Mange eksperter anbefaler å begynner dagen med et glass varmt sitronvann. For å lage sitronvann, koke du opp litt vann og la det kjøle seg ned og tilsett litt ferskpresset sitronsaft. Ved å drikke et glasset varmt sitronvann hver morgenen, tilfører du kroppen din essensielle næringsstoffer og forbedrer din generelle helse.

- Annonse -

Det er et kjent faktum at sitronsaften er rikelig i vitamin C og B, antioksidanter, protein, fosfor, flavonoider, flyktige oljer, kalium og karbohydrater. De potente antibakterielle og antivirale effektene av sitronsaft vil gjøre immunforsvaret sterkere og hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjoner og sykdommer.

Hvis du begynner dagen med et glass varmt sitronvann, vil du forbedre fordøyelsen, bekjempe sultens trang, utløse prosessen med vekttap og gi et alkalisk miljø for kroppen din, da sitronvann effektivt regulerer pH-balansen i kroppen og reduserer surheten.

Her er de tingene som varmt sitronvann kan gjøre for deg:

 

- Annonse -

Akne/kviser – uren hud

Ved å redusere surheten i kroppen din, vil sitronvannet forhindre akneutbrudd. Du kan til og med vaske ansiktet ditt med sitronvann og bli kvitt akne og forbedre tilstanden til huden din.

– Undertrykker appetitten

Takket være det rike vitamin- og enzyminnholdet som regulerer blodsukkernivået og bidrar til å opprettholde sunn vekt, vil sitronvann hjelpe deg med å undertrykke appetitten din. Pektininnholdet vil hjelpe deg med å forbedre tilstanden til fordøyelsessystemet ditt fordi dette stoffet er en fiber som hjelper fordøyelsen.

– Spyler ut nyrestein

Det rike kaliuminnholdet gjør sitron veldig gunstig når det gjelder å forhindre oksalatdannelse. Dette skyldes det faktum at dette mineralet kan øke citratnivåene i urinen.

– Øker immunforsvaret

Sitroner er også gode for lymfesystemet, som igjen er viktig fordi dette i sin tur hjelper immunforsvaret til å kvitte seg med patogener.

– Galleblæresmerter

Hvis du drikker ett glass varmt sitronvann til lunsj, vil du hjelpe kroppen din til å eliminere gallestein og redusere smerten de forårsaker.

– Forkjølelse og influensa

Sitron er en naturlig rik på antioksidant og vitamin C og kan dermed øke immunforsvaret og hjelpe deg med å bekjempe forkjølelse og influensa. Takket være de kraftige antibakterielle og antivirale egenskapene til denne frukten, vil et galss varmt sitronvann om vinteren være den beste beskyttelsen mot sesongmessige sykdommer.

– GERD (Gastroøsofageal reflukssykdom)

Ifølge mange mennesker kan sitronvann redusere effekten av GERD (Gastroøsofageal reflukssykdom) og bringe lettelse til mennesker som håndterer dem.

– Harde fingernegler

Sitronvann vil gjøre neglene sterkere og rydde opp i de hvite flekkene som ofte vises på dem.

– Bekjemper matforgiftning

Et glass sitronvann hver dag vil forhindre matforgiftning hvis du reiser utenlands.

– Behandler fibromyalgi

Å drikke sitronvann i kombinasjon med yogaøvelser kan lindre utmattelsen forårsaket av fibromyalgi.

– Reduserer betennelse

Å drikke sitronvann hjelper deg med å redusere betennelsen i kroppen din på grunn av dens sterke antiinflammatoriske egenskaper.

– Løser ømme muskler etter trening

Hvis du har fått muskelsårighet etter trening, drikk et glass sitronsaft, og du vil lindre smerten.

– Reduserer felles hevelse og smerte

Drikke sitronvann hjelper deg med å redusere urinsyren i leddene, og dermed vil du effektivt forhindre hevelse og smerte, samt noen betennelsestilstander, inkludert gikt.

– Reduserer alkoholbehov


Hvis du ønsker å unngå å drikke alkohol eller håndtere en hodepine, bør du drikke sitronsaft på fester.

– Behandler kolitt

Kolitt er en tilstand som er resultatet av en ubalanse av syre / alkaliske nivåer i kroppen. Du kan behandle denne tilstanden ved å konsumere sitronvann regelmessig, da det vil hjelpe deg å balansere pH-nivåene og redusere surheten i blodet ditt.

 

Ikke glem å dele med venner og familie på Facebook, hjelpe noen i nød!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -