Annonse

Han snudde trenden: Gikk fra personlig konkurs til rik – Dette er hans tips!

Av

Dette er en fantastisk historie, om en person vi har intervjuet. Han har valgt å være anonym, men la oss kalle han «Petter».

Da han var 27 år gammel, ble han slått personlig konkurs. Året han fylte 34 hadde han villa i Bærum med 5 soverom, spa-avdeling, treningsrom, utleie-enhet og eplehage, utleiebolig i fasjonable Parkveien, 2 biler og penger i fond.

-Det handlet om å forstå forskjellen på god og dårlig gjeld, forteller den anonyme mannen, som nå er økonom.
-En person kan skylde noen tusenlapper og oppleve at han/hun ikke kan håndtere det, mens en annen person kan skylde millioner av kroner og likevel sove godt om natten.

Pixabay

En artig måte å tenke på, er at både Røkke og Trump har mer gjeld enn deg, men de har kanskje en bedre rente fordi de har en plan på hvordan de skal håndtere gjelden. Jeg er ingen Røkke, men jeg klarte med ganske normal lønn å snu min egen situasjon, sier Petter. 

Finansminister Siv Jensen har flere ganger oppfordret forbrukere til å bytte bank hvis de betaler for mye i lån. Men all gjeld er i prinsippet lån. Dersom man kan samle gjeld i ett lån med bedre betingelser, blir de månedlige utleggene mindre. Og det var nettopp dette prinsippet Bærums-mannen fulgte.

Pixabay

-Jeg fikk først avslag på boliglån fra flere banker. Så fikk jeg et kommunalt boliglån etter 3 år, som økonomisk vanskeligstilt. Jeg var innom oppussingslån og kredittkort etter hvert som jeg ble kvitt betalingsanmerkninger, men sørget alltid for at de dyre lånene ble omgjort til billigere lån. For eksempel kunne jeg bruke 70.000kr på å oppgradere et bad med forbrukslån, for så å få ny prisvurdering av boligen, og så refinansiere boliglånet fordi jeg da hadde mer sikkerhet.

Dette prinsippet og hjelp fra stigende markedspris på boliger gjorde at jeg fikk et vanlig boliglån på bolig nr 2, der jeg fikk gjort opp all inkassogjeld. Det tok flere bankmøter før jeg fikk innvilget, men det gikk til slutt. Så leide jeg ut, fikk bedre betjeningsevne, lånte penger til oppussing og solgte den nye boligen med gevinst. Dette gjorde jeg 4 ganger på like mange år, med fullstendig bankbytte 3 ganger.

Pixabay

 

LES OGSÅ: Brukt mye penger til jul? Dette kan være din økonomiske redning!

I dag finnes det sammenligningstjenester som lar en reforhandle de fleste typer gjeld. Man kan få hjelp til å sette opp søknaden, og til å manøvrere mellom ulike typer sikrede og usikrede lån ut ifra sine egne forutsetninger. I de aller fleste tilfeller finnes det tusenvis av kroner å spare på å forbedre lånebetingelsene sine.

-Hvis du har 250.000kroner i inkassogjeld, kan inkassoselskapet kreve deg for 11.200kr i salærer i «tunge saker». I tillegg kommer rentene. Da får man tvangssalg, tvangstrekk i lønn eller i verste fall fengsel. Har man forbruksgjeld på 250.000kr, kan man lett få 16% rente, og få over 6000kr i månedlige utlegg*.

Pixabay

Med sikkerhet får man kanskje ned renten i halvparten. Den økonomiske belastningen om man får refinansiert de 250.000 inn i et boliglån med 3% effektiv rente er knapt over 1.100kr.

*Eksempel effektiv rente 17.98%, 250.000kr over 5 år, termingebyr 50kr, 12 terminer/år etableringsgebyr 1500kr, total kostnad 369.958kr. Terminbeløp 6.166kr.

Prøv tjensten Gratis her: Safedeal.no

Dette kan være gode tips og ta med seg fra «Petter». Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner. 


LES OGSÅ: Forsikring: Du kan ha blitt lurt – Dette burde du vite!

Relaterte artikler