-2.1 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemHistorierHan skulle bare plante en tujahekk i hagen, men fant en 200...

Han skulle bare plante en tujahekk i hagen, men fant en 200 år gammel skatt!

- Annonse -

Noen ganger skjer det helt utrolige ting når vi minst venter det. Dette var akkurat tilfellet for Kristoffer Møller Rørvik, som nylig opplevde en ekstraordinær overraskelse mens han jobbet i hagen sin på Byåsen i Trondheim.

Det som skulle være en vanlig dag med å plante en tujahekk, ble plutselig langt mer spennende enn Kristoffer hadde forestilt seg. Etter en liten stund med graving, traff spaden på noe som ga en høy lyd og en følelse av at dette var noe helt utenom det vanlige.
«I begynnelsen trodde jeg det var en teltplugg eller noe lignende, men det tok ikke lang tid før jeg innså at dette var noe helt annerledes,» fortalte Kristoffer ifølge TV 2.
Hva han hadde funnet var en blank og gammel gjenstand som snart skulle vise seg å være en sabelbajonett fra rundt 200 år tilbake i tid. Oppdagelsen tok pusten fra Kristoffer, og han kunne ikke unngå å bli overveldet av spenning.

- Annonse -

Kristoffers oppdagelse tok også fyr på sosiale medier, der han delte sin utrolige historie på Facebook. Han ønsket råd om hvordan han kunne få testet materialet på sverdet og om det faktisk lå noe mer begravd under det. Kristoffers innlegg på sosiale medier ble møtt med nysgjerrighet og støtte fra hans venner og familie.

I sommer gravde jeg opp en bajonettsabel fra midten av 1800-taller i hagen😳 Jeg skulle plante en tujiahekk, og på kjøpet…

Publisert av Kristoffer Møller Rørvik Torsdag 4. august 2022


Etter noen tips endte Kristoffer opp hos historikeren Frode Lindgjerdet ved Rustkammeret, et militærhistorisk museum i Trondheim. Der fikk han vite at bajonetten tilhørte modellnummer 1860 og hadde blitt brukt i perioden mellom 1867 og 1880. Hva som hadde ført denne gamle bajonetten til Kristoffers hage forble imidlertid et mysterium.
Historikeren foreslo at bajonetten mest sannsynlig hadde blitt tapt under en militærøvelse, siden den stammet fra en tid da Norge ikke var involvert i krigshandlinger. Dermed er det en sannsynlighet for at den ble tapt under en øvelse, og det gir Kristoffer muligheten til å beholde sin sjeldne og historiske skatt.

Dette utrolige funnet er en påminnelse om at selv i de mest uventede øyeblikkene kan historien komme til live, og skatter fra fortiden kan dukke opp i hagen din når du minst venter det.

- Annonse -

LES OGSÅ: Hun lager et ekstrarom ut av et 110 år gammelt tre -bare vent til du ser innsiden

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -