Annonse

Gunhild Stordalen har nå fått svaret hun har ventet på – Dette er legenes beskjed!

Av

I 2014 fikk Gunhild Stordalen, diagnosen systemisk sklerodermi. Siden den gang har hun kjempet en tøff kamp med mange behandlinger!

Systemisk sklerose, ofte kalt sklerodermi, er en kronisk bindevevssykdom uten kjent årsak. Det mest typiske ved sykdommen er at huden endrer konsistens og blir hard og stram. Når sykdommen også påvirker indre organer kalles det systemisk sklerose. Sykdommen kan være dødelig ifølge Store medisinske leksikon.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Gunhild A. Stordalen (@gunhild_stordalen)

Hun reiste til Nederland og fikk livsviktig stamcellebehandling, noe hun betalte selv. Hun hadde ingen tid å miste og livet sto på spill. Takket være Gunhild kan nå norske pasienter få behandlingen gratis!

Etter flere måneder på sykehus hvor immunforsvaret ble restartet fikk hun beskjed om at hun var på bedringens vei, men hun fikk et tilbakefall høsten 2015.

Bilde: Kilde

Mens hun har kjempet seg gjennom denne livstruende sykdommen har hun allikevel jobbet med EAT som er hennes hjertebarn. I 2013, grunnla Gunhild Stordalen EAT Initiative med ideen om å transformere det globale systemet for matproduksjon for å sikre den voksende befolkningen tilgang til sunn, næringsrik mat produsert på en bærekraftig måte.


Sommeren 2016 fikk hun ny behandling, og tilbakemeldingen var da at det så ut til å ha gått bra.

Hun ble behandlet med cellegift og immundempende medisiner. I følge Se og Hør  skriver hun i sin nye bok om behandlingen på denne måten: Kroppen fylles med cellegift for å øke produksjonen av stamceller i blodet, deretter høstes stamcellen og fryses.

«Når benmargen er utslettet, er også immunsystemet ditt utslettet, og de neste 10-14 dagene vil du sveve mellom liv og død. Du vil derfor bli gitt bredspektret antibiotika i et forsøk på å hindre at du dør av en infeksjon. Deretter injiseres de lagrede og nedfrosne stamcellene tilbake i kroppen, med håp om at de skal gjenoppbygge et normalt immunsystem, uten sykdom»

I hennes nye selvbiografi «Det stor bildet» skriver hun en personlig fortelling om hennes kamp, men først og fremst en hyllest til livet og kjærligheten.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

For to år siden begynte jeg på denne boken. Selv om jeg nettopp var skrevet ut fra sykehuset etter siste behandling og det virket helt urealistisk å skulle skrive bok, hadde jeg mye på hjertet. Så jeg satte jeg meg ned med @jonasforsang, vi snakket om hva boka kunne bli, og vi bestemte vi oss der og da. Det har vært en lang og vanskelig vei, men endelig er den her. “Det store bildet”, som boka heter, handler om å være et lite menneske i møte med store utfordringer. Men først og fremst er den en bok om håp. Om å tro på det umulige. Om å se det store bildet, men også de små øyeblikkene ❤️👫🌍 Du får den i bokhandelen, eller via link i bio😊(📷 @bjornar_ovrebo) . . «Once you choose hope, everything is possible»

Et innlegg delt av Gunhild A. Stordalen (@gunhild_stordalen)

Mot alle odds kom hun seg gjennom begge behandlingene og hun er tydelig på at det ikke blir en tredje behandling, men uroen for et tilbakefall vil alltid være der.

«Ingen vet om jeg får et nytt tilbakefall. Men om jeg får det, er det ikke snakk om å prøve en tredje behandling. Da er det over».

Hun avslører at hun var i Nederland for sin 18 måneders kontroll, og prøvene var fine!

Fantastiske nyheter! Vi ønsker henne lykke til!
Del gjerne videre for å gi hennes styre og oppmerksomet. Hun fortjener alle gode lykkeønskninger hun kan få.
Gi henne gjerne et hjerte i kommentarfeltet også.

Forsidebilde: YouTube Skjermbilde og YouTube Skjermbilde

Relaterte artikler