Annonse

Gun-Marie har monster pelargoniaer i hagen – de er over 2 meter høye! Lær hennes hemmelige knep her!

Av

Pelargonia er en plante som gir litt romantisk nostalgi til hagen, og den er stort sett ganske hardfør, og den finnes i det vakreste farger. I dag kan vi også se den vakre planten ofte blir brukt i interiør med landstil og shabby chic, den tilfører nostalgi og romantikk.

Gun-Marie Nyström Jonsson fra Sverige er en av de som virkelig elsker pelargoniaer!
Hun har hatt denne hobbyen i nesten 20 år, og nå har hun totalt 50 stykker, men det er noen som stikker seg litt ut.
«De to høyeste er 2,20 meter, de er av sorten Appleblossom rosebud, sier Gun-Marie til Newsner.
Det er på hennes sommersted i Järbo utenfor Sandviken, hun dyrker sin pelargonia interesse.
«Jeg steller ikke de ikke spesielt mye. De få litt vann iblant og når jeg kommer på det får de næring noen ganger på sommeren. Men det er veldig uregelmessig. De tørker nok opp mellom hver vanning og de står ikke våte, det ser de ut for å like. Jeg lar de ta vare på seg selv litt, sier Gun-Marie til Newsner.

Bilde: Kilde

Hun forteller at de to høye plantene har hun hatt i 8-10 år, og hun har aldri klipt ned plantene, hun binder de heller opp i stedet.
«Det blir som lange lianer, lange ranker, og på hver ranke kommer det nye bekker. Du må bare prøve å binde den opp og binde den i sammen når det gjør det. Når en vokser blir den veldig lang og da kommer det skudd med blomster på nye steder der de vokser fritt uten noen som klipper dem, ser Gun-Marie til Newsner.


Plantene lar hun overvintre i sommerstua for der er temperaturen rundt 10 grader om vinteren. Da vanner hun de stort sett ikke, men når det begynner å komme skudd gir hun dem mer vann.
«Man tror jo ikke det er noe liv i dem, og noen ganger mister de det meste av bladene og ser ganske visne ut. Men så fort det blir lyst ute og får de vann igjen så kommer det nye blader» sier Gun-Marie til Newsner.

Med disse gode tipsene for stell av pelargonia så taler resultatet for seg selv, de ser fantastisk vakre ut!
Del gjerne videre dette smarte tipset med dine venner, de vil nok takke deg.

LES OGSÅ: Hun setter en tape på blomstervasen! Se hva som skjer 5 sekunder senere – helt utrolig!


Kilde: Newsner.
Forsidebilde: Pixabay og Gefleblad.

Relaterte artikler