9.1 C
Oslo
onsdag, oktober 28, 2020
Hjem Kreative tips Går du deg vil i skogen - Vil du med disse triksene...

Går du deg vil i skogen – Vil du med disse triksene finne veien hjem!

- Annonse -

Å gå seg vill kan være dødelig.
Si at du er ute en tur i skogen, fortapt i tanken, beundrer den ville floraen og faunaen.
Tiden går og plutselig kjenner du deg ikke igjen omgivelsene dine. Og du kan heller ikke finne ut hvilken retning du har kommet fra.

Med bare noen få timer før solnedgang, og du har ingen hjelpemiddel som kan hjelpe deg med å finne veien hjem, og da innser du at du har gått deg vill.

- Annonse -

Hvordan kan du overleve – selv uten kart eller kompass? Her er de gode nyhetene: Du trenger ikke å være en overlevelsesekspert for å finne veien tilbake til sivilisasjonen. Bare hold deg rolig og husk disse tipsene.
Hold deg rolig! Panikk er din verste fiende, så ta noen dype åndedrag for å roe ned. Det siste du bør gjøre er å skynde deg i en tilfeldig retning, da dette kan legge til din angst.

Tenk!
Var du på reise i en rett linje eller var det mange vendinger? Har du passert noen kjente steder eller andre mennesker? Var du på reise nordover, sør, øst eller vest? Prøv å svare på disse spørsmålene, da noen biter av den informasjon kan være nyttig.

Brandon Montrone

- Annonse -

Observer!
Kan du bestemme hvilken retning som er nord? Hvor lenge vil mat og vann vare? Kan du se noen åpenbare landemerker? Ser du noen fotavtrykk, og i så fall, i hvilken retning er de på vei? Prøv å finne noen ledetråder som kan bidra til å lede deg tilbake til den opprinnelige gangstien.

Plan!
Bestem hvilken retning du bør gå – men gjør det med forsiktighet. Merk din progresjon med steiner, varder eller hauger av pinner. Hvis du ikke finner veien, kan du alltid gå tilbake til det punktet hvor du først innså at du var tapt.
Hvis denne metoden ikke får deg tilbake på riktig sti, hold deg rolig. Det finnes andre måter å finne veien tilbake til sivilisasjonen.

Ta en god titt rundt. Hva ser du?
Hvis svaret er en tett skog, vil det være vanskelig å finne posisjonen din. Hvis mulig, finne høyere punkter, noe som gir deg en bedre utsikt over det omkringliggende landskapet.

Pixabay

Fra et høyere utsiktspunkt har du en mye bedre sjanse til å se en elv, innsjø, vei eller kirketårn som kan hjelpe deg med å orientere deg selv. Ellers kan du ende opp med å gå retningsløs – og muligens i sirkler. Hvis du ikke vet hva som er i nærheten, kan du gå forbi en bygning eller et landemerke skjult av trær, ifølge wikiHow.

Det viktigste før du legger ut på tur er å ta med deg mobiltelefon, og for sikkerhets skyld er det smart og ta med seg en Powerbank slik at du har mulighet for å lade om du går tom for strøm.
Husk å si fra til noen om hvor du skal på tur.

Et smart triks er å ta med seg en liten fløyte som kan avgi mye lyd, utrolig effektivt og lyden skjærer gjennom naturen å høres langveis.

Å gå seg vill på tur i villmarken er ikke en morsom opplevelse, men det er noe du kan unngå. Bare vær forberedt hver gang du går ut på tur. Uansett hvor lenge du planlegger å være ute, bør du alltid ha nødvendige elementer i ryggsekken. I det minste, ta med rikelig med mat og vann, en håndholdt GPS-enhet, et teppe, et førstehjelpssett og et kart og kompass.
God tur!


Se video for hvordan du best kan overleve i skogen her:

Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner.

LES OGSÅ: Han var i skogen og fant en gammel gravstein, den skjulte en rørende beskjed!

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

McDonald`s avsløring: Du har kanskje spist pommes frites feil i hele ditt liv – Slik skal du gjøre det!

Vi elsker smarte tips, spesielt når det gjør at du stiller spørsmål om hvorfor...

Over 4000 hunder, katter, hamstere og kaniner funnet døde i bokser på en terminal!

Rundt 4000 hunder, katter, kaniner, hamster og andre dyr er funnet døde på et...

7 brødre overrasker sin søster i bryllupet – Bare vent til musikken starter!

Din søsters bryllup er i morgen, og du tenker fortsatt på hva du skal...

Farmen drama: Dette kom ikke med på TV-sendingen!

På onsdag som var fikk vi se nok en ny episode av Farmen. Og denne...

Emil Solli-Tangen synger «O Helga Natt» – Slik du aldri har hørt før!

Det har vært en spennende konkurranse så langt i Stjernekamp på NRK. Men i går...
- Annonse -

MEST POPULÆRE

Christine Koht med ny oppdatering fra sykehuset: «Akuttinnlegges….»

Det har gått veldig lang tid siden hun oppdaterte sin egen Facebook side. Siste innlegget hun la ut var den 29. mai. Det er mange...

Diana avsløring: Prins Williams triste ord til Charles «Hvorfor får du mamma til å gråte hele tiden?»

I en ny dokumentar som ser på forholdet mellom prinsesse Diana og hennes svigerinne, Sarah Ferguson har avslørt den mest "sårende" ting prins Charles...

Lille Ella sitter i rullestol, så får hun sin første Barbie som er veldig lik henne.

Tiden da alle Barbie-dukkene så like ut er for lengst borte. I mange år klaget folk over at de klassiske blonde dukkene viste urealistiske kroppsforhold...
- Annonse -